کشف ژن مربوط به ویتامین E در ذرت

✅ در تحقیقات جدید ژنهایی شناسایی شدهاند که محتوای ویتامین E را در دانه ذرت کنترل میکنند، یافتهای که میتواند منجر به بهبود مشخصات غذایی این محصول عمده شود.
? دانشمندان انواع متفاوتی از تجزیه و تحلیلهای مرتبط با ژنتیک را، برای شناسایی ژنی در ژنوم که در سنتز ویتامین E نقش دارند، ترکیب کردند. تا به امروز ۱۴ ژن شناسایی شده بود که در بیوسنتز ویتامین E نقش داشتند. شش ژن، به تازگی شناخته شدهاند که پروتئینهای مربوط به کلاسی از ترکیبات ضد اکسیدانی به نام توکوکرومانولها (tocochromanols) را کد میکنند.
? توکوکرومانولها شامل توکوفرولها، توکوتری انولها و پلاستوکرومانولها بوده که آنتیاکسیدانهای محلول در چربی هستند و توسط تمامی گیاهان تولید میشوند. این ترکیبات به طور کلی بهعنوان ویتامین E شناخته میشوند. توکوکرومانولها همراه با خواص آنتیاکسیدانی، با سلامت قلب در انسان و عملکرد مناسب در گیاهان ارتباط دارند و مصرف غذایی آنها در درجه اول از روغن دانه است.
? بهعلاوه این روش میتواند بنیانی تقریباً کامل برای بهبود ژنتیک ویتامین E در دانه ذرت و سایر غلات را پایهگذاری کند. به طور کلی میان پرورشدهندههایی که برای افزایش پیشویتامین A در ذرت کار میکنند، بحثهایی وجود دارد. افزایش ویتامین E نیز میتواند در همان زمان صورت پذیرد.
? توکوکرومانولها برای زندهمانی بذرها ضروری هستند؛ اینگونه که از فاسد شدن روغنهای دانه در زمان نگهداری دانه، جوانهزنی و رشد نهال جلوگیری میکنند.
?ترجمه: منصوره حسینی
#ارزش_غذایی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن