افزایش ارزش غذاییافزایش بهره وری

کشورهای آفریقایی نیازمند کشاورزی اقلیمی هوشمند

بانک جهانی به‌تازگی یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های کشاورزی هوشمند را در هند راه‌اندازی کرده‌است و انتظار دارد که این طرح ۴۲۰ میلیون دلاری، قابل دسترسی برای بیش از ۲۵ میلیون کشاورز در حال کار بر روی ۵/۳ میلیون هکتار زمین، باشد. این پروژه از شیوه‌های کشاورزی اقلیمی هوشمند از جمله، تنوع محصول و کاشت انواع گیاهی ارتقا یافته و مقاوم به خشکی حمایت می‌کند. درنهایت این کار به بهبود پایدار بهره‌وری کشاورزی، امنیت آب، سلامت خاک و افزایش انعطاف‌پذیری کشاورز در مواجهه با تغییرات اقلیمی منجر خواهد شد.


شیوه‌های کشاورزی اقلیمی هوشمند(CSA) که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل ارائه می‌شود، رویکردهایی هستند که به تغییر و تحول سیستم‌های غذایی و کشاورزی کمک می‌کنند تا به‌طور مؤثر از توسعه و تاًمین امنیت غذایی در جریان تغییرات اقلیمی حمایت کنند. این رویکردها برای دستیابی به سه هدف تلاش می‌کنند؛ افزایش پایدار بهره‌وری کشاورزی، انطباق و ایجاد مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی، کاهش یا حذف انتشار گازهای گلخانه‌ای. ابتکارات CSA، استراتژی‌های متعددی از قبیل کاشت اصلاح شده و تنوع محصول مقاوم در برابر خشکسالی را به کار گرفته، اطلاعات مربوط به آب و هوای فصلی و جاری را به موقع به کشاورزان ارائه می‌دهد و نوآوری‌های کشاورزی را به اشتراک می‌گذارد.

تداوم تغییرات اقلیمی بسیاری از کشورهای جهان را تحت تاًثیر قرار می‌دهد. از جمله آن‌ها می‌توان به خشکسالی‌های مکرر، فصول خشک طولانی مدت، سیل و افزایش آلودگی آفات کشاورزی اشاره نمود. بیش‌تر این‌ مشکلات کشاورزان کوچک را تحت تاًثیر قرار می‌دهد که بسیاری از آن‌ها به کشاورزی به عنوان منبع اصلی معیشتی زندگی خود وابسته هستند. این نشان می‌دهد که بیش‌تر طرح‌های CSA نیاز به بسط و حمایت در کشورهای متاًثر از تغییرات اقلیمی مانند کشورهای قاره آفریقا دارند. این اتفاق در کشورهایی مانند کنیا، نیجریه، تانزانیا و اوگاندا در حال انجام است و چندین طرح در این کشورها اجرا شده و در مواردی موفقیت‌آمیز نیز بوده است. از جمله در اتیوپی که در آن بهره‌وری مزرعه افزایش یافته، سلامت خاک بهبود یافته و متوسط درآمد سالانه خانوارهای کشاورز به ۲۶۰ درصد رسیده است زیرا کشاورزان با تجزیه و تحلیل‌های دقیق از سلامت خاک خود اجازه استفاده از کود لازم را داده‌اند. این وضعیت به وضوح نشان می‌دهد که شیوه‌های کشاورزی اقلیمی هوشمند یک گزینه قابل قبول است که می‌تواند به‌طور پایداری باعث دگرگونی بخش کشاورزی تحت شرایط تغییرات اقلیمی شود.

در وهله اول کشورهای آفریقای جنوبی بایستی در طراحی و تاًمین بودجه این استراتژی‌ها نقش داشته باشند. از طرفی، دولت‌ها نیاز به شناسایی شیوه‌های مناسب و درخور CSA دارند که منطبق با کشورشان باشد و برنامه‌های بیش‌تری را برای چگونگی اجرایی کردن این رویکردها در سایر کشورها فراهم کنند.

لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن