کمبود ویتامین B2 سلولهای سرطانی را در خواب فرو میبرد!

✅ به گفته محققان، سلولهای بنیادی سرطانی توسط داروی کمتر شناختهشدهای به نام diphenyleneiodonium) DPI) به خواب میروند. DPI به طور موثری سلولهای بنیادی سرطانی را غیرفعال میکند و مانع از پخش شدن آنها میشود. در پی این کشف مهم، تکثیر سلولهای بنیادی سرطانی توسط این دارو بدون ایجاد عوارض جانبی که معمولاً در شیمی درمانی مشاهده میشود، متوقف میشود.
? نتایج این مطالعه نشان میدهد که افزودن DPI به یک جمعیت مخلوط سلولی، سلولهای بنیادی سرطانی ایجادکننده تومور را از بین میبرد. با این حال، این دارو برای توده سلولهای سرطانی که به نظر نمیرسد منجر به ایجاد سرطان شوند، غیرسمی است. محققان این مطالعه توصیف میکنند که DPI چگونه بیش از ۹۰ آنزیم پروتئینی را که میتوکندری را تغذیه میکنند و به تولید انرژی سلولی کمک میکنند، هدف قرار میدهد. به طور خاص، DPI به عنوان یک مهار کننده ویتامین B2 – ریبوفلاوین- در سلولهای نیازمند انرژی عمل میکند.
? مشاهده شده است که DPI به طور موثری با ایجاد کمبود ویتامین B2، به صورت انتخابی به سلولهای بنیادی سرطانی حمله میکند. به عبارت دیگر، با متوقفکردن تولید انرژی در سلولهای بنیادی سرطانی، میتوان باعث ایجاد یک حالت خواب (غیرفعالسازی) شد. حسن این روش در این است که DPI سلولهای بنیادی سرطانی را از لحاظ متابولیکی غیرانعطافپذیر میسازد، بهطوری که آنها به بسیاری از داروهای دیگر بسیار حساس میشوند.
? شیمی درمانی عوارض جانبی نامناسب بسیاری را ایجاد میکند، زیرا به تولید رادیکالهای آزاد سمی کمک مینماید. اما DPI رادیکالهای آزاد را افزایش نمیدهد.
? در مورد شیمی درمانی برای درمان سرطان، به وضوح مشخص است که جامعه به ابزار و روشهایی بهتر از آنچه که در حال حاضر وجود دارد، نیازمند است. این امیدواری وجود دارد که این روش آغاز یک رویکرد جایگزین برای توقف سلولهای بنیادی سرطانی باشد.
? ترجمه: مهسا عالمی
✅ لینک خبر
✅ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی