کمک به محیطزیست و کاهش نیاز به کود در گندمهای مهندسی ژنتیک شده

✅ یکی از مشکلات کشاورزی، نیاز کشاورزان به استفاده از کود است. گیاهان تمام آن را مصرف نمیکنند و به ناچار مقداری از کود وارد دریاچهها و رودخانهها میشود.
?مشکل تنها از این خاطر نیست که منابع ملی با ارزش را مصرف میکند، بلکه ذخیره محدود فسفر گیاه را نیز هدر میدهد. حالت بدتر زمانی است که فسفر و دیگر مواد مغذی راهی به آب مییابند و باعث ایجاد جلبکهای دریایی نامطبوع میشوند و واکنش زنجیرهای به نام یوتروفیکاسیون را آغاز می کنند.
?ازبین رفتن جلبکها و تجزیهی آنها توسط باکتریهای مصرفکنندهی اکسیژن، موجب خفگی جانوران و در نتیجه مرگ تعداد زیادی از ماهی ها میشود.
?بنابراین کاهش میزان کود اعمال شده هدفی است که کشاورزان و طرفداران محیطزیست باید از آن حمایت کنند. در حال حاضر تیمی از محققان پاکستانی به کمک مهندسی ژنتیک، نژادی از گندم را نیازمند میزان کمتری از کود کردهاند.
?گندم تراریخته کارایی فسفر بیشتری دارد.
بسته به نوع خاک یک ترکیب حاوی فسفات بنام فیتات ممکن است فراوان تولید شود. با این حال گیاهان تا حد زیادی قادر به استفاده از آن نیستند. محققان یک قارچ به نام Aspergillus japonicas را به کار گرفتند که آنزیمی به نام فیتاز تولید میکند و فیتات را تجزیه میکند. به باور محققان این آنزیم میتواند فسفری را که در داخل فیتات حبس شده آزاد کند.
?بنابراین ژن قارچ برای فیتاز را در گندم وارد کردند. ژن را ابتدا تنها در ریشهها روشن کردند و نتیجه، ایجاد گیاهان گندم با محتوای فیتاز بالا در ریشه بود. سپس این آنزیم، فیتات را تجزیه و فسفری را که میتواند توسط گندم جذب شود آزاد میکند.
?در مقایسه با گیاهانی که در حضور فیتات رشد کرده بودند، گیاهان مهندسی ژنتیکی بزرگتر شدند و فسفر بیشتری داشتند. گیاهِ دارای بهترین عملکرد، کارایی فسفر ۱۱۸% بیشتری نسبت به گیاه کنترل داشت.
#مغذی_ها
?ترجمه : نوروزی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن