کنترل بیماریهای کشنده محصولات با کمک قارچ ها

گروهی از قارچها ممکن است بتوانند برای دفع یک بیماری خطرناک گوجهفرنگی و حتی سایر محصولات زراعی، مفید واقع گردند. گروهی از محققان دانشگاه فلوریدا امیدوارند بتوانند از طریق توسعه این فرایند زیستی، به تولیدکنندگان در کنترل بیماری های کشنده محصولات نظیر بیماری Fusarium wilt کمک کنند.
محصول گوجهفرنگی بالاترین سطح کشت را در فلوریدا داراست. به گفته اقتصاددانان دانشگاه UF/IFAS، در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۸۰۰۰ هکتار مزرعه گوجهفرنگی به ارزش تولیدی حدودا ۲۶۲ میلیون دلار در این ایالت زیر کشت رفت.
Gary Vallad، استادیار آسیبشناسی گیاهی، امیدوار است بتواند با استفاده از کمک هزینه سه ساله ۷۷۰۰۰۰ دلاری از USDA، مزایای قارچ شناختهشده با نام trichoderma را برای مبارزه با بیماری Fusarium wilt مورد بررسی قرار دهد. Trichoderma گروهی از قارچها هستند که به فراوانی در خاک و روی گیاهان دیده می شوند و در فرآیند کشاورزی بهعنوان عوامل کنترل زیستی مورداستفاده قرار گرفتهاند.
محققان UF/IFAS در راستای تلاش برای کنترل عوامل بیماری زا از trichoderma استفاده نمودهاند اما موفقیت اندکی حاصل گردید. با شروع دور جدیدی از تحقیقات، آنها امیدوارند بتوانند عواملی را که مزایای قارچها را بهعنوان عامل کنترل زیستی محدود میکنند، بشناسند؛ چرا که از این طریق می توانند راههایی را بهمنظور افزایش توانایی قارچها در کنترل Fusarium wilt پیدا کنند.
تمایل کشاورزان به استفاده از مواد ضدعفونیکننده تدخینی مانند متیل برماید تا اندکی پیش بسیار زیاد بود، ولی بهکارگیری آن بهتدریج از سال ۲۰۰۵ منسوخ شد تا اینکه در سال ۲۰۱۲ استفاده از آن بهطور کامل پایان یافت. پس از آن با اینکه تولیدکنندگان روشهای مختلفی را برای کنترل بیماریها به کار گرفتند اما حضور مجدد عوامل بیماری زای خاک و آفات بر روی بسیاری از محصولات خاص مانند گوجهفرنگی، فلفل، بادمجان، هندوانه، طالبی و توتفرنگی مشاهده شد.
با آغاز این پژوهش، محققان UF/IFAS اکثر آزمایشهای خود را بر روی trichoderma در GCREC انجام میدهند و در طول پروژه از محصولات زراعی کشاورزان که به صورت تجاری کشت شدهاند نیز استفاده خواهند نمود. تمرکز مطالعات در پنسیلوانیا و مریلند بر روی عملکرد مزارع کوچک تا متوسط متمرکز است. والاد تأکید میکند که در آینده تحقیقات آنها فراتر از مرزهای فلوریدا خواهد رفت.
Vallad بیان کرده است: «ما بر روی تولید گوجهفرنگی در فلوریدا، مریلند و پنسیلوانیا تمرکز داریم و امیدواریم که یافتههای ما به بهبود کنترل بیماری Fusarium wilt با بهرهگیری از عوامل کنترل زیستی بر مبنای trichoderma ،کمک نماید.»
❇️ مترجم: آزاده داودی
✅ لینک خبر
✅ عضویت در زیست فن کشاورزی
✅ عضویت در کانال زیست فن