گرههای لنفاوی متاستازی، منبعی برای متاستازهای دور

✅ محققان بهتازگی دریافتند که در مدلهای موشی، سلولهای سرطانی میتوانند از غدد لنفاوی متاستازی ازطریق عروق خونی لنفاوی به جریان خون راه پیدا کنند و به سایر نقاط بدن رفته و متاستاز را گسترش دهند . این مطالعه بر فرضیهای که طبق آن، غدد لنفاوی در متاستاز و گسترش سرطان نقش دارند صحه میگذارد.
?نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: «هنگامیکه سلولهای سرطانی در بدن گسترش مییابند معمولاً اولین جایی که به آن مهاجرت میکنند غده لنفاوی است که با بخشی از تومورهای ابتدایی ارتباط دارد؛ اما هنوز بین دانشمندان اختلاف وجود دارد بر سر اینکه آیا این سلولها قادر هستند از غده لنفاوی به سایر اندامهای بدن مانند ریه، کبد، استخوان و مغز _نواحی که گسترش سرطان به آن مناطق میتواند کشنده باشد_ مهاجرت کنند؟ ما مستقیماً نشان دادیم که سلولهای سرطانی که در ابتدا به غدد لنفاوی میروند، میتوانند به عروق خون رسان به غدد حمله کنند و از این طریق منبعی برای تومورهایی باشند که در اندامهای دورتر رشد میکنند».
?برای بررسی اینکه آیا سلولهای سرطانی موجود در غدد لنفاوی متاستازی، میتوانند به سایر اندامها راه یابند یا خیر، محققان چندین نوع سلول سرطانی را نشانهگذاری کردند _سلولها متعلق به موشهای مبتلا به سرطان سینه، ملانوما و کارسینومای سلولی squamous بودند_ و از پروتئینهای فلوئورسنتی استفاده کردند که در معرض نور خاصی، رنگ آنها از سبز به قرمز تغییر مییافت. با جاسازی سلولهای نشانهگذاری شده در موش، تومورهای ابتدایی تشکیل شدند و وقتی متاستاز غده لنفاوی افزایش یافت، سلولهای سرطانی متاستازی از سبز به قرمز فلوئورسنت تغییر رنگ دادند. منشأ سلولهای سرطانی قرمز رنگی که در جریان خون یا هر جای دیگری یافت شدند، صرفاً غده لنفاوی متاستاتیک است و نه تومور ابتدایی.
?از آنجا که محققان، سلولهای توموری قرمز رنگ را در جریان خون حیوانات مشاهده نمودند پس سلولهای سرطانی از غدد لنفاوی متاستاتیک به جریان خون راه یافتهاند. آنها همچنین این سلولها را در ریههای حیوانات نیز مشاهده نمودند، که این امر از این فرضیه حمایت میکند که سلولهای موجود در غدد لنفاوی متاستاتیک میتوانند کلنیهای متاستاتیک جدیدی در ریه و یا سایر اندامها تشکیل دهند. حرکت این سلولها از غدد لنفاوی از مجاری صورت میگیرد که ازطریق آنها، سلولهای ایمنی به غده لنفاوی راه مییابند. بهطور مشابه، در بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن، سلولهای توموری در عروق خونی غدد لنفاوی قابل شناسایی بودند.
?امید است با یافتههای این محققان گامی مثبت درجهت درمان سرطان برداشتهشود.
?مترجم: فرزانه صائبی راد
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی