بیوتکنولوژی کشاورزیتنش های غیر زندهخشکی

تکنیک جدید برای ایجاد سریع‌تر تولید‌کننده‌های گندم مقاوم به خشکی

✅دانشمندان موسسه Canadian Light Source با همراهی محققین دانشگاه ساسکاچوان، تکنیک جدیدی برای آزمایش تحمل به خشکی در گندم را ایجاد کرده‌اند.


?تیم تحقیق فوق به سرپرستی چیترا کاراناکاران و کارن تانینو روش غیرمخرب ساده‌ای ایجاد کرده‌اند تا صدها نمونه برگ گندم را در عرض یک روز غربال نموده و از این طریق زمان و هزینه مربوط به برنامه‌های سنتی اصلاح نباتات برای انتخاب تولید‌کننده‌های متحمل به خشکی را کاهش دهند.

?تیم تحقیق با استفاده از موم برگ پرچم به‌عنوان موضوع آزمایشی خود، مشخصات مورفولوژیکی و نیز نشانه‌های شیمیایی گیاه را آزمایش کردند و واریته گندم Stettler مقاوم به خشکی را با Superb که به شرایط خشکی آسیب‌پذیرتر است مورد مقایسه قرار دادند.

?با کمک این روش، کاراناکاران و تیمش اولین کسانی هستند که رابطه میکرو و ماکرومغذی‌ها را در برگ‌ها با توانایی آن‌ها در تحمل به خشکی ارتباط دادند و در این راستا سطوح بالاتری از عنصر روی را در واریته مقاوم به خشکی Stettler یافتند.

?این نتایج، پیامدهای قابل‌توجهی برای برنامه‌های اصلاحی آینده دارند و همچنین سؤالات جدیدی را درباره نقش روی در کودها می‌آفرینند.

#اصلاح

?ترجمه: آزاده داودی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن کشاورزی
عضویت در کانال زیست فن

تکنیک جدید برای ایجاد سریع‌تر تولید‌کننده‌های گندم مقاوم به خشکی – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن