گیاهان، منبع جدیدی برای درمان موثر آسم

✅ یک تیم بین المللی از دانشمندان، نوع جدیدی از ترکیبات دارویی فعال از برگهای گیاه coralberry جداسازی کرده اند، که میتواند درمان جدیدی برای آسم باشد. برگها حاوی ترکیبی به نام (FR) FR900359 هستند و بررسیها نشان میدهد که این ترکیب مانع از انقباض مسیر تنفسی موشها میشود.
?این مطالعه بر روی مهار هدفمند پیام رسانی Gq که تحریک کننده مسیر تنفسی در موشهای مدل دارای آسم بود، انجام شد. احتمال میرود مهار دارویی Gq بتواند به عنوان فرایند اصلی دست یابی به درمان موثر آرام شدن مسیر تنفسی مورد استفاده قرار گیرد. ترکیب FR900359، بازدارنده نفوذپذیری غشایی Gq ،در خاموش کردن مسیر پیام رسانی Gq در سلولهای عضلانی صاف مربوط به مسیر تنفسی انسان و خانواده موشها موثر بوده است. علاوه بر این، هم مانع پاسخهای تنگ کنندههای نایژه و هم طبق بررسی بافت نای در خارج از بدن موش، خوک و انسان موجب برگشت مسیر تنفسی به حالت آرامش می شود.
?استنشاق FR در موشهای سالم وحشی منجر به تجمع غلظت بالایی از ترکیب در شش و مانع از انقباض یا تنگی مسیر تنفسی بدون اثرات حاد روی فشار خون و ضربان قلب شد. فعالیت کردن FR هم چنین از مدلهای خانواده موش های حساس به آلرژی در برابر فعالیت شدید نای محافظت می کند؛ این بررسی با استفاده از مواد آلرژن که باعث حساسیت می شوند، نظیر آلبومین تخم مرغ و گرد و غبار حاصل از حشرات خانگی صورت گرفت.
?یافتهها نشان می دهد که وقتی FR طی آزمایشهای طبیعی به صورت موضعی در نای موشها به کار میرود، به صورت انتخابی بازدارنده Gq است و داروهای مهار کننده پروتئین Gq ممکن است فرایند درماندی مفیدی برای برگشت نایژهها به حالت آرامش در بیماری ریوی آسم باشد. محققان گزارش کرده اند که به نظر می رسد FR نسبت به سالبوتامول روش علمی موثر تر و متداول تری برای کاهش گرفتگی نایژهها است. این ماده فقط روی موشهای مبتلا به آسم تست شده است. این ترکیب، بازدارنده مسیر پیام رسانی مولکولهای حیاتی در سلول های ما، یعنی پروتئین های Gq ، که در بیشتر فعالیتهای کلیدی بدن از جمله صدا و خش خش نای نقش دارند، است.
?دکتر ونزل میگوید: “ما توانستیم با استفاده از محدود کننده نایژهها، از واکنش حیوانات در برابر مواد حساسیت زا هم چون گرد وغبار خانگی جلوگیری کنیم. این ترکیب هم چنین اثرات جانبی کمی به دنبال دارد، زیرا FR میتواند از طریق استنشاق به دستگاه تنفسی و به مقدار کم به دستگاه گردش خون وارد شود.”
?ترجمه: زهرا اصغری ملاباشی
☑️لینک خبر