آلزایمربیوتکنولوژی پزشکیعلوم اعصاب

یادآوری حافظه‌­ی رویدادی

| یادآوری حافظه‌­ی رویدادی

✅ حافظه­‌ی رویدادی قابلیت یادآوری وقایع مشخصی در گذشته است. به طور مثال اگر فردی کلید خود را گم کند، شاید تلاش کند تا هر مرحله از هنگام نشستنش داخل ماشین تا موقعیت کنونی­‌اش را در ذهن خود یادآوری کند. قابلیت یادآوری این وقایع به صورت مرتب تحت عنوان “یادآوری حافظه‌­ی رویدادی” نامیده می‌­شود. محقق اصلی مطالعه بیان می­‌کند :” مردم اگر قادر نبودند که ترتیب وقایع رخ داده را به یاد آورند، بیش‌تر وقایع برای آن­‌ها غیرقابل فهم می‌­بود.”


❇ برای سنجش قابلیت حیوانات در یادآوری وقایع گذشته موجود در حافظه­‌شان، محققین نزدیک به یک سال روی ۱۳ موش صحرایی مطالعاتشان را انجام دادند. آن‌­ها موش‌­ها را تمرین دادند تا بتوانند یک لیست تشکیل شده از ۱۲ بوی مختلف را به حافظه بسپارند. موش‌­های صحرایی در یک فضای بزرگ که بوهای مختلف در آن وجود داشت، قرار داده شدند و هر بار که می­‌توانستند بوی دو تا مانده به آخر و یا چهار تا مانده به آخر لیست را تشخیص دهند، پاداش دریافت می­‌کردند.

❇ دانشمندان قبل از انجام هر تست، ترتیب بوهای درون لیست را تغییر می­‌دادند تا اثبات کنند که موش‌­ها بو را بر اساس موقعیتشان در لیست انتخاب می­‌کردند و نه بر اساس صرفاً خود بوها. این امر نشان می­‌دهد که حیوانات از قابلیتشان در به خاطر آوردن ترتیب بوها استفاده می‌­کردند.

❇ پس از تمرین دادن موش‌­ها، حیوانات در ۸۷% از تمامی آزمایشات انجام شده، توانستند مراحل را به طور کامل به پایان برسانند. محققین ادعا کردند که نتایج مطالعه شاهد محکمی است دال بر این‌که حیوانات از یادآوری حافظه رویدادی استفاده می­‌کرده‌­اند. آزمایشات بیش‌تر نشان دادند که حافظه­‌ی موش‌­ها طولانی مدت بوده و توسط سایر محتویات حافظه دچار اختلال نمی‌­شود، که هر دو مورد جزو خصوصیات حافظه رویدادی می‌­باشد.

❇ محققین هم‌چنین در آزمایش­‌هایی فعالیت در هیپوکمپ _محل حافظه رویدادی_ را به صورت موقت مهار کردند تا ثابت کنند که موش‌­ها از این قسمت مغز برای ثبت حافظه­‌شان استفاده می­‌کنند.

❇ به گفته محققین:” با توجه به دیدگاه‌­های کنونی، اکثر مطالعات پیش ­بالینی که روی داروهای احتمالی آلزایمر صورت می­‌گیرد، اثر این مواد روی حافظه‌­ی فضایی را بررسی می­‌کنند که یکی از ساده‌­ترین انواع قابل سنجش حافظه در حیوانات می‌­باشد. اما حافظه­ فضایی آن نوع از حافظه نیست که از دست دادنش بیش‌ترین اثرات مخرب بیماری آلزایمر را به همراه دارد.”

? مترجم: محمد رهبان

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن