یافتن منشاء باستانی اشیاء به کمک DNA میکروبی

✅با استفاده از رویکردی نوین موسوم به تعیین طرحوارۀ DNA میکروبی (Microbial DNA Profiling)، ازاینپس میتوان منشا اشیاء باستانی را با دقت بیشتری تعیین کرد.
?در این رابطه، برای نخستین بار پژوهشگران دانشگاه فلیندرز استرالیا نشان دادهاند که فناوریهای مدرن آنالیز DNA میکروبی در ژئوشیمی میتوانند به ردیابی دقیقتر مبادی پیدایش یک ماده بینجامند.
?در حال حاضر، رویکرد جدید، امکان مناسبی را جهت تایید محل پیدایش اشیای دارای ارزش فرهنگی متعلق به بومیان استرالیا فراهم آورده است. تکنیک فوقالذکر را علاوه بر ردیابی منشاء «اُخرا» که توسط بومیان بهعنوان رنگ در مراسمهای آیینی مورد استفاده قرار میگیرد و همراه با نخستین انسانهای ساکن استرالیا جابجا شده است، در بررسی دیگر تواریخ فرهنگی و همچنین محل پیدایش سایر مواد مورد استفاده در تمدنهای باستانی نظیر سنگ و خاک کوزهگری نیز میتوان به کار برد.
?راشل پوپلکا-فیلکاف استادیار دانشکده علوم و مهندسی دانشگاه فلیندرز میگوید: «این تکنیک تاکنون هرگز در باستانشناسی به کار گرفته نشده بود. تعیین محل پیدایش یک شیء باستانی، اطلاعاتی در مورد جابجایی آن شیء از منشاء اصلی آن درنتیجه مهاجرت یا تبادلات فرهنگی به دست میدهد.»
?پروفسور پوپلکا-فیلکاف و تیم تحت سرپرستی وی اقدام به آنالیز ترکیب میکروبی با استفاده از توالییابی ۱۶S rRNA بر روی نمونههای اُخرا نمودند تا منشاء جغرافیایی این ماده مهم مورد استفاده در فرهنگ بومیان استرالیا را تعیین نمایند.
?پژوهشگران از تعیین طرحواره DNA جهت تایید منشاء اصلی نمونههای مختلف اُخرا استفاده کرده و سپس مسیر باستانی سفر این ماده را مورد بررسی قرار دادند.
?تکنیک مورد استفاده فوق طی مقالهای علمی پژوهشی در نشریه معتبر علمیPLOS ONE منتشر شده است.
?پروفسور کلر لنهن از دانشکده علوم و مهندسی دانشگاه فلیندرز و از دیگر محققان این پروژه میگوید: «استفاده از دادههای میکروبی و تحلیل آماری آنها نشان داد که بهرغم گذر زمان و جابجایی نمونه از محل پیدایش آن، اطلاعات میکروبی در یک نمونه بخصوص خاکی یا جغرافیایی را میتوان بهعنوان امضای منشاء اصلی آن ماده مورد استفاده قرار داد.»
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن