یک مدل ریاضی چگونگی آزاد شدن ایمپالسهای عصبی در مغز را نشان میدهد

✅ درک فرایند فوقالعاده پیچیده نورونها در ایجاد ایمپالسها و پیامرسانی در سطح مولکولی، موضوعی است که در خط مقدم تحقیقات پیشرفته مغز قرار دارد. یک گروه تحقیقاتی تحت عنوان پروژهای به نام «بلو برین» از دادههای بزرگ و مدلهای ریاضی استفاده کردند تا بتوانند ابعاد مختلف فعالیتهای مغز و الگوهایی نورونها در پاسخ به تحریک را شبیهسازی کنند.
هدف این گروه مشاهده چگونگی فعال شدن نورونها، الگوهای تشکیلشده و چگونگی انتقال پیامها در طول کورتکس ۶ لایهای است. از الگوریتمهای ریاضی به طور معمول برای توضیح عملکرد مغز استفاده میشود اما دغدغه این گروه یافتن روشی صحیح برای استفاده از معادلات و نظریات بوده است تا بتوانند توصیفی دقیق از فرایندهای نورونی مغز موش صحرایی داشته باشند. این مدل کامپیوتری بیش از ۳۱۰۰۰ نورون را بررسی میکند که به معنای امکان بررسی بیش از ۸ میلیون ارتباط نورونی است. به منظور تشابه بیشتر این مدل به واقعیت، تمام این پژوهش بر اساس دادههای فیزیولوژیکی از قبل جمعآوری شده، انجام شده است.
این مدل به واسطه مدلسازی چندبعدی هندسی قادر است چگونگی تجمع نورونهای خاصی به دور هم را نمایش دهد. نقطه قوت این مطالعه آن است که محققان توانستند این الگوها را در واکنش به محرکهای خارجی ایجاد کنند و در نهایت این الگوها را قابل پیشبینی نمایند. تعداد نورونها در تعیین شکلی که یک کلیک ایجاد میکند، نقش کلیدی دارد. (کلیک به جفت نورونهایی که در یک دسته نورونی قرار میگیرند گفته میشود.) بهطور مثال دو نورون یک خط را شکل میدهند، سه نورون مثلث و بیش از چهار نورون شکلهای ۳ بعدی و درنهایت به الگوهای هندسی ۱۱ بعدی میرسند. الگوهای جدید دائماً شکل میگیرند و از بین میروند و مجدداً شکل میگیرند.
مشاهده این رخدادها در طول زمان، اطلاعات زیادی در مورد عملکرد مغز در اختیار محققان قرار میدهد.
ترجمه: الهه شانقی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن