تصویربرداری live-cell در IVF برای شناسایی اختلالات کروموزومی

| تصویربرداری live-cell در IVF برای شناسایی اختلالات کروموزومی
✅ انتقال جنینهای IVF به یک نوآوری مهم در بخشهای مختلف کشاورزی، از جمله تولید گاو، تبدیل شدهاست. تقریبا در تولید نیمی از جنینهای گاوی در سراسر جهان از روش IVF استفاده میشود. با این حال، میزان موفقیت بارداری پس از انتقال جنین به رحم فرد گیرنده کم است. توجه به مسائل کلیدی مؤثر در جنینهای آزمایشگاهی و ارزیابی جنینهای زیستپذیر در کاهش این عدم موفقیت نقش بهسزایی دارد. توجه به این مسائل در فناوری کمک باروری (ART) انسانی نیز اهمیت دارد.
❇ بهطور کلی، ارزیابی کیفیت جنینهای گاوی از طریق ارزیابی مورفولوژیکی در روزهای ۷ تا ۸ پس از لقاح صورت میگیرد، اما میزان موفقیت بارداری جنینهای قابل انتقال تنها ۳۰ تا ۵۰ درصد گزارش شدهاست. بنابراین، تکنولوژی جدید در انتخاب غیر تهاجمی و قابل اعتماد جنینهای IVF زیستپذیر بسیار قاطع عمل میکند.
❇ یافتههای یک مطالعه جدید، نشاندهنده یک انتخاب نامرئی موفقیتآمیز از جنینهای گاوی IVF فاقد اختلالات کروموزومی است که با استفاده از میکروسکوپ کانفوکال فلوئورسانس و به روش تصویربرداری live-cell انجام شدهاست. اختلالات کروموزومی نیز با تزریق mRNA کد کننده هیستون H2B mCherry و EGFP α tubulin مشخص شدند.
❇ تصویربرداری live-cell نشان دادهاست که حدود نیمی از جنینهایی که بر اساس معیارهای انجمن بینالمللی فناوری جنین (IETS) از نظر مورفولوژیکی قابل انتقال بودند، دارای اختلالات کروموزوم/هستهای نظیر تعداد غیرطبیعی پرونوکلئوسها و جدایی غیرطبیعی کروموزومی بودند که ممکناست باعث سقط جنین شود. هر دو گروه دریافتکننده جنینهای فاقد اختلالات کروموزوم/هستهای قابل انتقال باردار شدند. در نتیجه میتوان گفت که بهبود موفقیت بارداری با انتخاب جنینهای گاوی IVF به روش تصویربرداری live-cell امکانپذیر است.
? مترجم: فائضه ابوطالبی
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن