افزایش تجمع آنتوسیانین به واسطه افزایش شدت نور

آنتوسیانین رنگدانه های گیاهی هستند که کاربردهای صنعتی و دارویی گستردهای دارند ازاینرو تقاضا برای این نوع رنگدانه بسیار زیاد است؛ ولی تمامی گیاهان قادر به تولید آنتوسیانین ها نیستند. محققان دانشگاه اوهایو مدعی هستند که نتایج تحقیقاتشان به افزایش تولید و پایداری عصاره آنتوسیانین در چمن هایی مانند rough bluegrass کمک می کند.
هدف از این تحقیق، تعیین شرایط بهینه نور برای سنتز آنتوسیانین و تعیین مناسب بودن bluegrass بهعنوان یک منبع آنتوسیانین است. زمانی که این گیاه در معرض نور با شدت بالا قرار می گیرد، محتوای آنتوسیانین آن نسبت به گروه کنترل بهطور میانگین تا ۱۰۰ برابر افزایش پیدا می کند.
برای پیدا کردن طول موج نوری که مسئول افزایش آنتوسیانین است گیاه bluegrass در معرض نورهای آبی، قرمز و نور far-red (نور قرمز در انتهای طیف نور مرئی با طول موج ۷۱۰ تا ۸۵۰ نانومتر) قرار گرفتند. تنها طول موجی بود که محتوای آنتوسیانین را افزایش می داد، شدت نور آبی بین ۱۵۰ و ۲۵۰ میلی مول بر مترمربع بر ثانیه (mmol•m-2•s-1) بود. البته زمانی که نور قرمز به همراه نور آبی در مقیاس ۳۰ یا ۵۰ درصد کل شدت نور به کار گرفته شد، محتوای آنتوسیانین در مقایسه با نور آبی بهتنهایی، نیز افزایش یافت.
از مزایای استفاده از bluegrass بهعنوان منبع آنتوسیانین میتوان به امکان برداشت متعدد برگ ها در طی یک فصل رشد اشاره کرد؛ همچنین نتایج نشان دادند که این گیاه توانایی تولید و نگهداری آنتوسیانین را در مقادیر بالا دارد.
نتایج این تحقیقات می تواند به افزایش بازده تولید عصاره آنتوسیانین کمک فراوانی کند که هم به لحاظ اقتصادی و هم محیطی ارزشمند است.
ترجمه : فاطمه فولادی