چشمان حشرات؛ رهیافتی به چگونگی پرواز مستقل پهپادها

محققان پس از مطالعه بر روی طرز پرواز و جهت یابی حشرات در میان گیاهان، به سیستمی دست پیدا کردند که میتوان از آن برای پرواز روبات های پرنده استفاده نمود.
با بکارگیری این سیستم در هواپیماهای بدون سرنشین، میتوان آنها را قادر ساخت تا سرعت خود را متناسب با محیط اطراف تنظیم کرده و بدین ترتیب، بطور مستقل و بدون مداخله و کنترل انسان پرواز کنند.
یکی از یافته های مهم این محققین در این خصوص این بوده است که چگونه زنبورها با استفاده از شدت نور، موانع اطراف خود را ارزیابی میکنند و با پیدا نمودن حفرات و فضاها، بطور ایمن در فضای جنگل و در لابلای درختان پرواز می کنند.
توانایی جلوگیری از برخورد با موانع اطراف یک قابلیت بسیار حیاتی برای موجوداتی است که در محیط های با موانع فراوان، زندگی میکنند.
نتایج تحقیقات این پژوهشگران نشان می دهد که حشراتی مانند زنبور ارکید سبز در پاناما، شدت نوری که از حفرات مختلف بر روی درختان و گیاهان عبور می کند را ارزیابی کرده و بدین وسیله سایز آن حفره را بدست می آورند و تصمیم میگیرند که آیا آن حفره برای عبور به اندازه کافی بزرگ است یا نه!
بگفته یکی از محققین تیم تحقیقاتی، این استراتژی بسیار ساده ای است که احتملا تمامی حیوانات از آن برای جهت یابی ایمن استفاده می کنند. می توان از آن جهت پرواز پهپادها استفاده کرد! البته، حدود ۵ تا ۱۰ سال دیگر عملی خواهد شد.
جهت کاربردی سازی این الگو، ابتدا باید نتایج این تحقیقات بیولوژیک، تبدیل به یک مدل ریاضی و سیستم دیجیتالی شود که بتواند یک هواپیمای بدون سرنشین را هدایت کند.
توانایی استفاده از شدت نور برای جهت یابی در محیطهای پیچیده یک استراتژی کلی است که هم حشرات و هم ماشین ها، می توانند از آن استفاده کنند. در واقع آنچه که جالب تر است، این است که حشرات برای حل مسائل پیچیده ای که انسانها از حل آن عاجزند از روشهای ساده ی خود استفاده می کنند!
نویسنده: سینا رحیمی
☑️لینک خبر: yon.ir/DK1g
☑️لینک مقاله : yon.ir/yZNb