ایمپلنت های اولتراسوند می توانند در بهبود رسانش داروهای شیمی درمانی به تومورهای مغزی به کار روند
یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی درمان سرطان های مغزی، رسانش محدود داروهای شیمی درمانی به تومورهای سرطانی است.
رگهای خونی مغزی به صورت فشرده ای توسط سلول ها پوشیده شده اند و سبب مصونیت مغز از سموم و عوامل مختلف بیماریزا می شوند. از طرف دیگر، همین امر باعث ممانعت در رسانش مناسب داروها به تومورهای مغزی نیز میشود.
تیمی از محققین فرانسوی به تازگی توانستهاند روشی امیدوارکننده بیابند که به نظر می رسد، راه حلی برای این مشکل باشد.
این محققین، یک ایمپلنت اولتراسوند طراحی کرده اند که سبب نفوذپذیری موقت سد مغزی خونی میشود.
محققین دستگاه را بر روی ۱۵ بیمار مبتلا به گلیوبلاستوما (نوعی تهاجمی از سرطان های مغزی) آزمایش کردند و نتایج نشانگر عبور مقادیر بیشتر دارو ازسد خونی مغزی می باشند.
هنگامی که پزشکان، قسمت هایی از تومور را توسط جراحی برمی دارند یا جهت انجام آزمایشات بیوپسی انجام می دهند، میتوانند قطعه ای کوچک (با قطر۱۱.۵ میلیمتر) با نام SonoCloud را در مکان بافت برداشته شده، در مغز بکارند.
هنگامی که موعد استفاده از داروهای شیمی درمانی برسد، حبابهای میکروسکوپی را در جریان خون بیمار تزریق می کنند که می توانند از عروق خونی با پوشیدگی فشرده بگذرند.
سپس به مدت دو دقیقه SonoCloud را فعال نموده تا مغز در معرض امواج اولتراسوند قرار گیرد و در نتیجه میکروحبابها تهییج شوند.
این حباب های لرزان، سد خونی مغزی را برای عبور داروهای شیمی درمانی به مدت شش ساعت باز می نمایند. در نتیجه امکان عبور و رسانش داروها به تومورهای سرطانی مغز، تا مقادیر پنج تا هفت برابری نسبت به حالت عادی فراهم می شود.
علیرغم نتایج اولیه مناسب، محققان بایستی ثابت کنند روش جدید، فاقد عوارض جانبی است و احتمال ورود باکتری ها به مغز و ابتلای به مننژیت وجود ندارد.