برنج
-
افزایش دقت سیستم CRISPR-Cas9 با افزودن قابلیت القا
دانشمندان آمریکایی سیستمی در گیاه برنج طراحی کردند که بیان پروتئین Cas9 در آن بهصورت کوتاهمدت و قابل القا با شوک گرمایی باشد تا دقت سیستم کریسپر افزایش یابد. فعالیت سیستم کریسپر بهصورت کنترل نشده در سلول میتواند باعث فعالیت بیش از حد کمپلکس sgRNA-Cas9 و بروز جهش در مکانهای…
-- بیشتر بخوانید -- -
نقش ژن OsFTL10 در گلدهی زودرس و تحمل خشکی گیاه برنج
دانشمندان چینی به تازگی با شناسایی ژن OsFTL10 در گیاه برنج، دریافته اند که بیان بیش از حد این ژن میتواند منجر به گلدهی پیش از موعد، حدودا دو هفته زودتر از حالت عادی، شود. علاوه بر این، دانشمندان نقش این ژن را در تنشهای غیرزیستی از جمله تنش خشکی…
-- بیشتر بخوانید -- -
تغییر بیوسنتز نشاسته در برنج با استفاده از CRISPR-Cas9
به تازگی دانشمندان دانشگاه Lleida-Agrotecnio بررسیهایی انجام دادهاند تا بیوسنتز نشاسته را در برنج با استفاده از تکنیک CRISPR-Cas9 تغییر دهند. همچنین آنها قصد دارند جهشهای لوکوس WX) WAXY) را که کد کننده (granule bound starch synthase I (GBSSI در اندوسپرم برنج است، معرفی کنند.
-- بیشتر بخوانید -- -
ارزیابی الگوی انرژی، زیستمحیطی و اقتصادی بهینه در کارخانجات شالیکوبی برنج
در واحدهای شالیکوبی برنج، به دلیل فرسودگی و غیراستانداردبودن خط تبدیل، شلتوک دچار خسارات و ضایعات کیفی و کمی بالایی میشود. از طرف دیگر، هرچه فرآیند تبدیل با انرژی کمتر، آلایندگی کمتر و نهایتاً ارزشافزوده بیشتر صورت بگیرد، بهرهوری هم برای کشاورز و هم برای کارخانهدار بالاتر میرود. از اینرو…
-- بیشتر بخوانید -- -
شناسایی ژن مسئول در بیوسنتز هورمون استریگولاکتون
ویژگی ظاهری و مقاومت به انواع تنشها، نقش مهمی در کارایی گیاهان دارند. در بسیاری از گیاهان مانند برنج، هورمون استریگولاکتون تأثیر به سزایی در بروز ویژگیهای مذکور دارد. اخیرا محققان موفق به شناسایی ژن OsCCD7 در بیوسنتز این ترکیب شدهاند.
-- بیشتر بخوانید -- -
تولید نانوکاتالیست از پوسته برنج
شیمیدان دانشگاه Ruden و مدیر مرکز طراحی مولکولی سنتز ترکیبات نوآورانه پزشکی، روشی برای به دست آوردن سیلیکوندیاکسید با تخلخل بالا که در حقیقت به عنوان پایه نانوکاتالیستها در واکنشهای مختلف آلی کاربرد دارد را به کار گرفته است؛ وی برای این کار از پوسته برنج استفاده کرده است. گزارش…
-- بیشتر بخوانید -- -
کشف ژن C3’H در برنج
آنزیم C3ˊH) p‐Coumaroyl ester 3‐hydroxylase) یکی از آنزیمهای کلیدی سنتز لیگنین (ترکیب اصلی در دیواره سلولی گیاهان) است. هرچند نقش حیاتی این آنزیم ثابت شده است، اما درباره کارکرد آن در گونههای علفی تک لپه مانند برنج اطلاعات محدودی وجود دارد. یک تیم تحقیقاتی ژن C3ˊH را در برنج شناشایی…
-- بیشتر بخوانید -- -
کشف ژن Ptr، ژن مقاومت در برابر بیماری بلاست برنج
دانشمندان نوعی پروتئین غیرمعمول مرتبط با مقاومت در برابر بیماری بلاست برنج کشف کردند. ژن Ptr برنج درمقایسه با ژنهای مقاومت معمول، پروتئین متفاوتی کد میکند. بنابراین سازمان ملی برنج ایالت متحده تحقیقات را بر روی این ژن آغاز کرد و اینگونه فرض شد که این ژن نوعی ژن مرتبط…
-- بیشتر بخوانید -- -
دیواره های محکم تر و افزایش مقاومت به باکتری
در کشاورزی دو نوع مقاومت به آفات حائز اهمیت است، مقاومت کیفی که اصطلاحاً مقاومت عمودی (horizontal) نامیده می شود و تک ژنی است و مقاومت کمی که به مقاومت افقی (vertical) معروف است و صفتی چند ژنی به حساب می آید. مقاومت افقی در واقع از جنس همزیستی پاتوژن–میزبان…
-- بیشتر بخوانید -- -
بهبود فتوسنتز در گیاه برنج با بیان پروتئین شبه فردوکسین گیاهی
بیان دائم پروتئین شبه فردوکسین گیاهی، فتوسنتز در گیاه برنج (Oryza sativa) را بهبود می بخشد.
-- بیشتر بخوانید --