آفات و بیماری ها
-
کنترل آفات و حشرات با کشاورزی ارگانیک
کشاورزی ارگانیک با کاهش استفاده از کودهای معدنی و سایر مواد مصنوعی باعث افزایش تنوع زیستی خاک و تعاملهای مفید زیست محیطی میشود. مدیریت آفات و مواد مغذی در کشاورزی ارگانیک تا حد زیادی از طریق روشهای مختلف و متنوع از جمله پوشش محصولات، چرخش محصولات زراعی و ترویج جوامع…
-- بیشتر بخوانید -- -
توالییابی، راهکار جدید مولکولی برای مبارزه با زنگ سویای آسیایی
زنگ سویای آسیایی (Asian soybean rust) خطر مهمی برای تولیدکنندگان سویا محسوب میشود. با توجه به این که عامل قارچی این بیماری در پاسخ به تغییرات محیطی به سرعت سازگار میشود، جمعی از محققان گیاهی با به کارگیری روشهای به روز توالییابی، به نقطه عطفی در مبارزه علیه بیماری مهاجم…
-- بیشتر بخوانید -- -
ویرایش ژنی، راه حلی برای کنترل آفات
مگس سفید (سفیدبالک) از جمله مهمترین آفات کشاورزی در دنیا است. به دلیل جثه کوچک، هنوز دستورزی ژنتیکی و کنترل این حشره با چالش روبرو است. گروهی بینالمللی از محققان با توسعه پروتکل ویرایش ژنی CRISPR/Cas9 موفق به غلبه بر این مشکل شدهاند. این روش میتواند به روشهای کنترلی جدیدی…
-- بیشتر بخوانید -- -
روش جدید حفاظت از محصولات زراعی در برابر آلودگی باکتریایی
محققان دانشگاه A&M تگزاس، برای جلوگیری از آلودگی متقابل بین محصولات تازه، پوششی جدید ساختهاند که در سطوح تماس با مواد غذایی قابل استفاده است. علاوه بر خاصیت ضد باکتریایی، این پوششها بهصورت ضد آب طراحی شدهاند. محققان گفتهاند که در نبود آب باکتریها قابلیت اتصال و تکثیر بر سطوح…
-- بیشتر بخوانید -- -
پیوند نانوذرات نقره با اسانس گیاهان دارویی برای کنترل بیماریهای گیاهی
در یک پژوهش جدید و جالب توجه که در راستای یافتن روشهای سازگار با محیط زیست برای کنترل بیماریهای گیاهی انجام شده است، محققان ایرانی توانستهاند با ترکیب اسانسهای گیاهی و نانوذرات نقره به نتایج بسیار مطلوبی دست یابند. اسانسهای گیاهی یا Essential Oil ها، مایعات معطر ناپایداری هستند که…
-- بیشتر بخوانید -- -
کنترل یک آفت مهم کشاورزی به کمک ویرایش ژن
در یک مطالعه تحقیقاتی که پژوهشگران امریکایی انجام دادند، نوعی بید که با استفاده از ویرایش ژن تولید شده است، توانسته به کنترل آفتهای خویشاوند خود کمک کند.
-- بیشتر بخوانید -- -
کاهش میزان ضایعات میوه ها پس از برداشت
امروزه از بین رفتن محصول پس از برداشت، یک مشکل اساسی است که در بسیاری از موارد منجر به ضررهای بسیاری شده است. در طی پژوهشی که توسط گابریل برگ و همکارانش انجام شد با استفاده از روش درمانی آب گرم، میزان پوسیدگی محصولات را به میزان زیادی کاهش دادند.…
-- بیشتر بخوانید -- -
سیستم نظارت جهانی (GSS) برای بیماری های گیاهی
شیوع بیماریهای گیاهی به شکل هشداردهندهای در حال افزایش است. جهان به یک راه جدید به منظور حفظ تجارت محصولات کشاورزی نیاز دارد و Global Surveillance System) GSS) برای این منظور گامی رو به جلو خواهد بود. هدف GSS گردآوری بیش از 180 عضو انجمن بینالمللی حفاظت از گیاهان (IPPC)…
-- بیشتر بخوانید -- -
جلوگیری از انقراض موز با استفاده از فناوری تراریخته
دولت کلمبیا تأیید کرده است قارچی که گیاهان موز را ویران میکند، اکنون به آمریکای لاتین رسیده است. هیچ قارچکش یا روش کنترل زیستی موثر در برابر این قارچ وجود ندارد. دانشمندان در دانشگاه فناوری کوئینزلند در استرالیا در حال آزمایش موزهای تراریخته کاوندیش برای مقاومت به این بیماری هستند.
-- بیشتر بخوانید -- -
عدم رعایت بهداشت؛ علت شیوع تب کریمه کنگو
رئیس کمیته دام و طیور کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر این که علل شیوع بیماری تب کریمه کنگو کمبود واکسن نیست، گفت: مشکل اصلی در شیوع و پیدایش این بیماری به سمپاشی و بهداشت محیط زندگی دام باز می گردد.
-- بیشتر بخوانید --