پیام فزاینده امگا3 جلبکی جهت افزایش پایداری غذایی
یکی از مزایای امگا۳ جلبکی، پایداری آن است. ماهیها، بخاطر نوسانات و کاهش منابع طبیعی، منابع محدودی هستند. اما، تولید امگا۳ جلبکی فقط نیازمند سرمایهگذاری است که با تأمین سرمایه، چندین تن امگا۳ جلبکی وارد بازار میشود.
در گذشته برخی شرکتهای تأمینکننده جلبکی، به سلامتی اقیانوسها آسیب رساندند.
فقط درصد کمی از جمعیت جهان، مقدار DHA و EPA توصیه شده در هر روز را دریافت میکنند. با ورود منابع دریایی جدید امگا۳ به بازار، شرکتها در حال یافتن روشهای استخراج اقتصادی امگا۳ از پسماندهای شیلات هستند. گونههای جدید، مثل میگو آب سرد نیز در حال تبدیل شدن به منبع EPA و DHA است. روغنهایی که قبلاً مصرف دامی داشت، اکنون برای تبدیل شدن به مواد مغذی انسانی بررسی میشوند. اما، این منابع برای تامین مقدار روزانه تعیین شده از امگا۳ برای تمام جمعیت جهانی کافی نیست.
ورود جلبک به حوزه امگا۳، به شکل DHA افزوده شده در شیرخشک آغاز گردیده است. شرکت “مارتک بیوساینسس” این منبع را برای اولین بار چند دهه پیش توسعه داد.
بیشترین امید برای توسعه پایدار امگا۳ معطوف به جلبکهای فتوسنتزی است. نور این میکروارگانیسمها از خورشید یا بصورت مصنوعی تامین میشود. برخی از این میکروارگانیسمها در آبهای شور رشد کرده و کشت آنها با مشکل منابع آبی مواجه نمیشود.
شرکتی که توانسته است امگا۳ جلبکی فتوسنتزی را توسعه دهد، شرکت کوالیتس هیلث، در تگزاس است. جزء تنهای EPA که از نانوکلروپسیس اوکولاتا مشتق میشود، دوز سالمی از گلیکولیپید را از خود نشان داده و باعث افزایش فراهمی زیستی میشود.
این محصول به عنوان یک انقلاب در صنعت امگا۳ با نام تجاری AlmegaPL در بازار موجود است. تولید امگا۳ از جلبک، مدتها پیش مطرح شده، اما دهها شرکت، در حال پیگیری حقوقی این موضوع هستند. در آسیا، امگا۳ جلبکی با سرعت در حال رشد است و در آینده، با ابداعات جدید، موانع اصلی تولید برداشته خواهد شد.