پیشبینی شروع آلزایمر با الگوریتم هوش مصنوعی

دانشمندان الگوریتم جدیدی را طراحی کردهاندکه میتواند با دقت بالایی زمان شروع کاهش توانایی شناختی در بیماران آلزایمری را پیشبینی کند. تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر میتواند در به تعویق انداختن و حتی جلوگیری از وقوع بیماری کمک کننده باشد.
دانشمندان در دانشگاه تورونتو الگوریتم جدیدی را طراحی کردهاند که قادر است از علائم بهدست آمده با روشهای MRI، روشهای ژنتیکی و دادههای کلینیکی برای پیشبینی زمان شروع بیماری آلزایمر استفاده کند. این الگوریم میتواند نشان دهد آیا مشخصههای شناختی فرد در معرض تحلیل رفتن و منجر شدن به بیماری آلزایمر طی پنج سال بعد میباشد یا نه؟
دکتر Chakravarty میگوید: “در حال حاضر، درمان بیماری آلزایمر بسیار محدود است و بنابراین بهترین کار پیشگیری از ابتلا به آن است.” هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا بهتر بتوانیم بیماران را برای درمان هدایت کنیم. برای مثال، یک فرد میتواند سبک زندگی خود را به نحوی تغییر دهد که بتواند شروع بیماری را به تعویق بیاندازد و یا حتی از وقوع آن جلوگیری کند.
در این مطالعه از دادههای بهدست آمده از تصویربرداری Neuroimaging در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر استفاده شده است. دانشمندان الگوریتم خود را با استفاده از اطلاعات بهدست آمده از ۸۰۰۰ فرد آموزش دادند که این افراد در محدوده سالم و نرمال تا ابتلا به علائم اختلال خفیف شناختی یا ابتلا به آلزایمر قرار داشتند. آنها سپس بار دیگر نتایج خود را روی نمونههای جمعآوری شده از تصویربرداری و بیومارکرهای بهدست آمده از مطالعات افزایش سن تکرار کردند.
در ارتباط با این سوال که آیا کیفیت و دقت این پیشبینیها با افزایش دادهها بهتر خواهد شد یا نه دکتر Chakravarty میگوید: “ما اکنون در حال بررسی دقت پیشبینی بیماری با کمک دادههای جدید هستیم. این به ما کمک خواهد کرد تا پیش بینی را بهتر کنیم. ما همچنین بررسی خواهیم کرد که آیا امکان تشخیص بیماری زودتر از این مدت نیز امکانپذیر است؟”
با استفاده از دادههای بیشتر دانشمندان میتوانند کسانی را که بیشتر در معرض خطر کاهش توانایی شناختی و ابتلا به آلزایمر هستند مشخص کنند. با استناد به جامعه آلزایمر کانادا، در سال ۲۰۱۶، تعداد ۵۶۴,۰۰۰ نفر مبتلا به آلزایمر یا دمانسهای دیگر بودهاند. پیش بینی میشود این تعداد طی پانزده سال بعد به ۹۳۷,۰۰۰ افزایش یابد.
در یک مقیاس جهانی، با استناد به سازمان جهانی سلامت نزدیک به ۵۰ میلیون نفر دچار دمانس هستند و پیش بینی میشود این میزان به ۸۲ میلیون در سال ۲۰۳۰ و ۱۵۲ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد. بیماری آلزایمر شایعترین شکل دمانس است و در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از کل موارد ابتلا به دمانس را شامل میشود. در حال حاضر هیچ درمان قطعی و کاملی برای این بیماری وجود ندارد.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله