اکولوژیتنوع زیستی

حیوانات و قارچ‌ها کارایی جنگل‌ها را افزایش می‌دهند

مطالعات جدید نشان می‌دهد که علاوه بر تنوع گونه‌های درختی، تنوع گونه‌های حیوانی و قارچی نیز تأثیر به‌سزایی بر کارایی جنگل‌ها دارد. این کارایی، علاوه بر تولید چوب شامل جنبه‌های زیادی مانند ذخیره‌سازی کربن و تعدیل آب و هوایی نیز می‌شود. این تحقیق بر اساس ده سال تحقیق در جنگل‌های نیمه گرمسیری با تنوع غنی گونه‌ای انجام شده است. به عقیده محققان، تنوع زیستی باید به‌طور کلی به منظور حفظ عملکرد جنگل‌ها مورد توجه قرار گیرد.


نگرانی حاضر، بیشتر در ارتباط با از دست رفتن تنوع زیستی به دلیل فعالیت‌های انسانی است که به عملکرد مناظر طبیعی و فرهنگی ما آسیب می‌رساند. در جنگل‌ها، درختان آشکارترین و برجسته‌ترین ارگانیسم‌ها هستند. بنابراین پیامدهای کاهش تنوع گونه‌های درختی به راحتی قابل درک است. با این وجود، نظارت بر تنوع هزاران گونه جانوری کوچک و میکرو‌ارگانیسم‌ها که وظایف مهمی در جنگل‌ها به عنوان گیاه‌خواران، کنترل‌کنندگان آفات و یا کارشناسان بازیافت انجام می‌دهند، بسیار دشوار است. بنابراین، اندازه‌گیری اثرات از دست دادن این تنوع گونه‌ای تاکنون دشوار بوده است. در حال حاضر، تیمی از محققان برای اولین بار موفق به انجام این کار به‌ویژه در جنگل‌های غنی از گونه‌ها و جنگل‌های نیمه طبیعی در نواحی نیمه گرمسیری چین شده‌اند. گروه تحقیقاتی نه تنها تنوع گونه‌های مختلف سوسک، عنکبوت، مورچه‌ها، سخت‌پوستان و قارچ‌ها را در این جنگل‌ها بررسی کردند، بلکه در عین حال، تنوع فرآیندهایی را که برای عملکرد این جنگل‌ها ضروری هستند، مورد بررسی قرار دادند. این فرایندها شامل رشد چوب، جلوگیری از فرسایش خاک، بازیافت مواد مغذی و یا کنترل بیولوژیکی آفات بالقوه است.

تجزیه و تحلیل‌های آن‌ها نشان می‌دهد که تنوع گونه‌های حیوانی و قارچی بر فرآیندهای مهم متعددی مانند دسترسی به مواد مغذی برای رشد درختان تأثیر می‌گذارد. برای درک اینکه از دست دادن تنوع زیستی چرا و چگونه در این جنگل‌ها اثر می‌گذارد، تمرکز بر روی درختان و تنوع گونه‌های آن‌ها کافی نیست. غنای گونه گیاهخواران و رقبای آن‌ها نیز مهم است. بنابراین، محققان دریافتند علاوه بر حیوانات و قارچ‌ها، چندمنظوره بودن جنگل‌ها، به واسطه ویژگی‌های عملکردی آن‌ها و ترکیب انواع مختلف این گونه‌های درختی تاثیر بسزایی بر شمار گونه‌های درختی دارد. اکنون می‌توان برای اولین بار نشان داد که چنین ارتباطاتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بسیار غنی از گونه‌ها، پویایی آن‌ها را به همراه دارد. درک این نکته مهم است چراکه این جنگل‌ها برای چرخه‌های بیوشیمیایی جهانی و نیز برای انسان‌ها بسیار حائز اهمیت هستند.

نتایج این تحقیق هم‌چنین می‌تواند راهکارهایی را برای مدیریت جنگل‌ها تحت شرایط محیطی همیشه در حال تغییر نشان دهد و در نتیجه اطلاعات پایه مهمی را فراهم ‌کند.

☑ لینک خبر

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن