خانه بیوتکنولوژی کشاورزی برنج های آهن رُبا

برنج های آهن رُبا

0
0
130

کمبود ریزمغذی ها از جمله آهن و روی – که از آن به گرسنگی پنهان تعبیر می شود – مشکل قشر وسیعی از زنان و نوزادان در حال رشد است.


برنج به عنوان غذای اصلی ۳ میلیارد نفر از مردم جهان هدفی مناسب برای از بین بردن فقر در بعضی از ریزمعذی ها شمرده شده است.

برنج طلایی تجربه موفقی در رفع کمبود بتاکاروتن میان مردم آسیای جنوب شرقی است.

با این که مهم ترین ژن های دخیل در همئوستازی عناصری همچون آهن و روی پیشتر شناخته شده بودند ، تلاش ها برای تحریک گیاه برنج در جهت افزایش جذب این عناصر از خاک ، در مطالعات عملی نتوانسته بود تجمع بیش از ۴ میکروگرم آهن در هر گرم برنج را به وجود بیاورد. با این که متوسط نیاز به این عنصر تقریبا ۴۳ میکروگرم بر گرم ماده غذایی است.

در مطالعه اخیر بر روی رقم محبوب IR64 که به طور طبیعی ۲ میکروگرم بر گرم آهن ذخیره می کند ، با کشت در زمین ، ۱۵ میکروگرم آهن و ۴۵.۷ میکروگرم روی در هر گرم محصول ثبت شده است که بیش از برنامه های بلندمدت غنی سازی نباتات پژوهشکده سیاستگذاری جهانی غذا (IFPRI) است.

ژن فریتین سویا (SferH-1) به همراه ژن بیان کننده نیکوتین آمید سینتاز که آنزیم تولید کننده نیکوتین آمید است مورد استفاده قرار گرفته اند.

نیکوتین آمید ، پیش ساز   ۲’-deoxymugeneic acid- DMA است که سیدروفور گیاهی برای شلاته کردن و جذب مستقیم یون آهن می باشد.

برنج های غنی شده در سایر ویژگی های شیمیایی و مواد مغذی تغییری نکرده اند. همچنین افزایش عناصر سنگین خطرناک از جمله کادمیوم در این برنج ها مشاهده نشده است.

ترجمه و آماده سازی: محسن رحیمی نژاد

☑️لینک خبر: yon.ir/cZit
☑️لینک مقاله : yon.ir/ROip

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
مطالب بیشتر از این نویسنده محمد بهنام راد
بارگذاری بیشتر در بیوتکنولوژی کشاورزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی کنید

کشف مسیر مولکولی محافظت شده‌ عامل پیری

✅ محققین مسیر مولکولی جدیدی کشف کردند که طول عمر و سلامتی را در کرم ها و پستانداران کنترل …