تصفیه زیستی آّب آلوده به کروم و ذخیرهسازی چربی همراه برای تولید سوختزیستی

جمعی از محققین دانشگاه اصفهان و آمستردام هلند، از میکروجلبکهای دیاتوم(diatoms) در تصفیه آب آلوده به ترکیبات سمی کروم، استفاده نمودند. همچنین این دانشمندان موفق به بهینهسازی تجمع چربی در زیستتوده تشکیل شده جهت تولید سوختزیستی، شدند.
ترکیبات کروم شش ظرفیتی مانند کرومات و دیکرومات، به طور گستردهای در صنایع مختلف کاربرد دارند و موجب آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی میشوند. تصفیه زیستی به طور گستردهای برای کاهش مقادیر ترکیبات کروم مانند دیکرومات استفاده میشود اما به مقادیر زیادی از آب شیرین گرانبها نیاز دارد.
در این پژوهش که توسط محققین دانشگاه اصفهان صورت گرفته است، دو گونه میکروجلبک دریایی Phaeodactylum tricornutum و Navicula pelliculosa به دلیل پتانسیل بالای آنها در تصفیه زیستی دیکرومات و تولید همزمان لیپید که میتواند در تولید سوختزیستی استفاده شود، مورد آزمایش قرار گرفتهاند. همچنین شرایط مختلف رشد گونهها به منظور تولید زیستتوده، تجمع چربی و حذف دیکرومات با بازده بالا مورد بررسی قرار گرفته است.
مطابق نتایج این تحقیق، تغییرات در شرایط رشد بیانگر ارتباط موثر بین حذف دیکرومات با عملکرد زیستتوده میباشد. همچنین حذف دیکرومات با استفاده از سلولهای زنده مشابه استفاده از سلولهای مرده اتوکلاو یا مواد پلیمری خارج سلولی (EPS) بوده است.