صفحه اصلی بیوتکنولوژی کشاورزی پیشرفتی چشمگیر در اصلاح ژنتیکی غلات

پیشرفتی چشمگیر در اصلاح ژنتیکی غلات

0
0
134

علیرغم سال ها تلاش و تحقیق، توسعه روش های انتقال ژن (به عنوان مثال جهت اصلاح ژنتیکی) در غلات بسیار دشوار است.


در روش های ترجیحی کنونی از طریق آلوده سازی بافت با آگروباکتریوم – باکتری ای که به صورت طبیعی، DNA را به ژنوم میزبانش انتقال می دهد- انتقال ژن صورت می پذیرد. سپس بافت دارای ژن انتقالی، جهت بازتولید گیاه کامل تحریک می شود.

با این حال، آگروباکتریوم تنها ارقام اندکی از غلات را می تواند آلوده کند، از طرف دیگر بسیاری از این ارقام نیز نسبت به بازتولید گیاه کامل مقاومت می کنند.

در مقاله ای که به تازگی در مجله The Plant Cell چاپ شده است، پیشرفت چشمگیری در فناوری انتقال ژن گزارش گردیده است که تنوع غلات و گونه هایی که امکان انتقال ژن بدان ها وجود دارد را بسیار گسترده نموده است.

تیم محققین، ژن های مورفوژنیک – که از تحقیقات پایه ای مشخص شده است که تولید بافت جنینی را تقویت می کنند – را به دیگر ژن هایی که انتقال داده می شوند (در این تحقیق از بیان پروتئین فلوئورسنت سبز به عنوان نشانگر انتقال ژنی استفاده شد)، اضافه نمودند.

هنگامی که محققین این فرآیند را به انجام رساندند، مشخص گردید نرخ انتقال ژن برای تعداد زیادی از ارقام غلات افزایش یافته است. در بسیاری از موارد، انتقال ژن از مقدار تقریبی صفر به مقادیری کافی جهت استفاده کارآمد در کاربری های تجاری و تحقیقاتی افزایش یافت.

این روش در ذرت خوشه ای، برنج و نیشکر نیز قابلیت استفاده دارد.

این تحقیق مثالی زیبا از دستاورد حاصل از ترکیب تحقیقات پایه، تخصص فنی و آگاهی نسبت به مشکلات عملیاتی است، که منجر به کاربردهای فراوان می شود.

☑️لینک خبر: yon.ir/d4i8
☑️لینک مقاله: yon.ir/ZSwn

بارگذاری مطالب مرتبط بیشتر
بارگذاری توسط محمد بهنام راد
بارگذاری در بیوتکنولوژی کشاورزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی کنید

کشف مسیر مولکولی محافظت شده‌ عامل پیری

✅ محققین مسیر مولکولی جدیدی کشف کردند که طول عمر و سلامتی را در کرم ها و پستانداران کنترل …