بیوتکنولوژی صنعتی

تولید پروتئین از جلبک توسط شرکت Noblegen در کانادا

بر اساس اخبار منتشر شده در سایت Vegconomist، شرکت Noblegen تولیدکننده پروتئین‌، کربوهیدرات و مواد روغنی از میکروارگانیسم تک‌سلولی Euglena Gracilis، اعلام کرده است که به‌زودی آمادگی لازم برای ورود به بازار فروش پروتئین‌های گیاهی را کسب می‌کند. ورود به بازار فروش راهی جدید در جهت تأمین نیاز و تقاضای مواد غذایی در آینده نزدیک است. 


پیشرفت‌های این شرکت کانادایی به‌دلیل فرایند اختصاصی موسوم به بیان آسان صورت گرفته است که به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا از ارگانیسم آب شیرین استفاده کنند. با این روش امکان تولید محصولاتی مناسب برای جایگزینی روغن‌های پالم و تولید پروتئین‌هایی کامل که تغدیه و عملکردی مشابه گوشت حیوانات دارند، فراهم می‌شود.

محققان این شرکت می‌گویند: “فناوری اختصاصی تخمیر، این امکان را به شما می‌دهد تا این مواد را با حداقل مصرف آب و زمین و همچنین کاهش ردپا و تولید کربن در مقایسه با تولید مواد اولیه سنتی تولید کنید.”

جلبک‌ها همیشه یکی از گزینه‌های جالب توجه برای تولید مواد مورد نظر محققان بوده‌اند، به‌طوری که از آن‌ها روغن‌های سوختی، امگا-3 و ترکیبات دیگری را استخراج کرده‌اند. اما برای استفاده تجاری هزینه خیلی اهمیت دارد، بنابراین باید بتوان روش تولید را به گونه‌ای بهینه کرد که بتوان در مقیاس‌های انبوه محصول را با قیمت پایین بدست آورد.

اخیراً روشی ارائه شده است که در آن تنها با اعمال فرکانس‌های مغناطیسی می‌توان جلبک را وادار به تولید مقادیر زیادی پروتئین کرد. با این روش می‌توان تولید مواد مختلف از جلبک‌ها را اقتصادی کرد. این روش که به فناوری سیستم حلول سیگنالی شهرت یافته برای تولید نوعی پروتئین و mRNA در جلبک‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

محققان  ادعا کرده‌اند که می‌توان سطح برخی آنزیم‌ها را در جلبک‌ها با اعمال سیگنال‌هایی از بیرون، افزایش داد. این اولین قدم برای کاربرد این فناوری در گونه‌های جلبکی است. برای افزایش تولیدات جلبک‌ها آن‌ها را در معرض میدان مغناطیسی قرار می‌دهند که این میدان در جلبک ایجاد واکنش شیمیایی می‌کند. با این روش دیگر نیازی به استفاده از جهش‌ها و اصلاحات ژنتیکی نیست و امکان کنترل رفتار جلبک وجود دارد.

استفاده از محتوای پروتئینی میکروجلبک همچنین در غنی‌سازی جیره غذایی آبزیان و دام‌ها به‌عنوان افزودنی تکمیلی کاربرد دارد. به‌طور کلی، کیفیت تغذیه‌ای پروتئین جلبک در مقایسه با پروتئین گیاهان بسیار بالاتر بوده و مقدار آن در برخی از گونه‌ها می‌تواند تا 57 درصد وزن خشک سلول را شامل شود. 

آدام نوبل -مدیرعامل Noblegen- به این انتشارات گفت: “مردم هرگز نتوانسته‌اند آن‌چه را که ما انجام داده‌ایم بدون استفاده از اصلاح ژنتیکی انجام دهند.” وی همچنین گفت: “برخی مشارکت‌های هیجان‌انگیز در آینده این برنامه وجود دارد که شرکت در حال پیگیری برای راه‌اندازی سیستم عاملی بزرگ است تا ما در ماه اکتبر بتوانیم درباره برنامه‌های کاربردی اطلاعات بیشتری به اشتراک بگذاریم، اما می‌توانم بگویم که هیجان‌انگیزترین فرصت‌ها در زمینه تولید فرآورده‌های حیوانی از جمله گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات است.”

 
توسط
Algae Industry Magazine
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

مژگان محبی

اهل اصفهان | دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - بیوتکنولوژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجـده + = بیـست شـش

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن