دستاوردهای داخلی
-
پیشرفت محققان ایرانی در گستره حسگرهای زیستی
محققان ایرانی در یک پژوهش علمی، موفق به ابداع یک حسگر زیستی ژنی شدهاند که قادر است با سرعت و دقت بالا، وجود یک باکتری مؤثر در تولید بیماریهای عفونی مختلف را در پلاسمای خون انسان تشخیص داده و از این طریق، کمک مؤثری به درمان بهموقع آنها نماید.
-- بیشتر بخوانید -- -
کاربردهای RNAi در کشاورزی
روش RNAi به عنوان روشی موثر برای کنترل علفهای هرز نیز استفاده شده است. محققین کشورمان برای کنترل گل جالیز از RNAi استفاده کردهاند. گل جالیز، یکی از علفهای هرز مهم کشاورزی است که برای مقابله مؤثر با آن، بایستی راهکارهای کنترلی مختلفی را به کار برد.
-- بیشتر بخوانید -- -
پیوند نانوذرات نقره با اسانس گیاهان دارویی برای کنترل بیماریهای گیاهی
در یک پژوهش جدید و جالب توجه که در راستای یافتن روشهای سازگار با محیط زیست برای کنترل بیماریهای گیاهی انجام شده است، محققان ایرانی توانستهاند با ترکیب اسانسهای گیاهی و نانوذرات نقره به نتایج بسیار مطلوبی دست یابند. اسانسهای گیاهی یا Essential Oil ها، مایعات معطر ناپایداری هستند که…
-- بیشتر بخوانید -- -
روشی برای تشخیص دقیق بقایای آفتکشها در محصولات کشاورزی
بررسی دقیق بقایای سموم آفتکش در محیط زیست و محصولات کشاورزی، اهمیت زیادی از لحاظ زیستمحیطی و همچنین حفظ سلامت عموم دارد. محققان ایرانی در یک پژوهش بینالمللی که در این راستا انجام شده است، موفق شدهاند یک روش شناسایی را برای چنین سمومی بهینهسازی کنند.
-- بیشتر بخوانید -- -
بررسی تنوع گسترده ژنومی در جمعیت ایران
تنوع ژنتیکی، تفاوت بین افرادی از یکگونه را توصیف میکند، این متغیر میتواند جمعیت را در مقابله با شرایط مختلف زیست محیطی انعطافپذیرتر و مقاوم کند. ژنوم انسان از حدود سه میلیارد جفت باز تشکیل شده است که تفاوت افراد مختلف تنها در چیزی حدود پنج میلیون جفت باز خلاصه…
-- بیشتر بخوانید -- -
ارزیابی تخریب نفت سنگین با استفاده از گونه میکروبی قارچ-باکتری
استفاده از گونههای مخلوط میکروبی مانند گونه قارچ-باکتری، یک روش مناسب برای تصفیه زیستی ترکیبات سرسخت مانند نفت سنگین است. پژوهشگران دانشگاه تهران طی مطالعهای که نتایج آن در قالب یک مقاله علمی بینالمللی منتشر گردیده است، با استفاده از مخلوط گونه میکروبی قارچ و باکتری، تجزیه زیستی نفت سنگین…
-- بیشتر بخوانید -- -
تبدیل پسماند صنعتی میوه انار به محصولات با ارزش توسط فرایند میانافزایی
توسعه فناوری نانو منجر به تولید محصولات با ارزش و جدید در صنایع غذایی شده است که میتوان پسماندهای کمارزش را به محصولات مفید تبدیل نمود. اخیراً پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند یک ماده قارچکش جدید توسط فرایند ساده و ارزان میانافزایی و با استفاده از مونتموریلونیت ناخالص (Mt) و…
-- بیشتر بخوانید --