نانوبیوتکنولوژی کشاورزی
-
استفاده از فناوری نانو برای حل مشکل آبیاری در کشاورزی
یکی از دغدغه های کنونی در حوزه کشاورزی، آبیاری گیاهان در زمانی است که امکان آبرسانی به آنها وجود ندارد و در مواردی نیز آبیاری بیش از حد گیاه را از بین می برد. در همین راستا یک تیم استارت آپی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درصدد برآمد تا مشکل آبیاری،…
-- بیشتر بخوانید -- -
افزایش ماندگاری میوه با پوششهای نانوامولسیونی
محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به دانش فنی تولید پوششهای خوراکی نانوامولسیونی برپایه کیتوزان دست یافتند که با استفاده از آنها میتوان ضمن جلوگیری از فساد و حفظ کیفیت میوهها ماندگاری آنها را افزایش داد.
-- بیشتر بخوانید -- -
کودهای آلی نانویی در کشور تولید شد
تهران- ایرنا- یک شرکت دانشبنیان داخلی موفق به تولید کودهای آلی نانوئی شد که قادر است تا ۵ سال مواد مورد نیاز خاک را نگاه دارد و به مرور آزاد کند.
-- بیشتر بخوانید -- -
بررسی کتاب نانوبیوتکنولوژی در صنایع غذایی
نانوبیوتکنولوژی، جنبههای مهندسی و بیولوژی مولکولی را در هم آمیخته و قابلیت بیولوژیکی نانوذرات در پروسههای حیاتی و بیولوژیکی را ممکن میسازد. در همین راستا گفتوگویی با جناب آقای دکتر هدا جعفریزاده، نویسنده کتاب نانوبیوتکنولوژی در صنایع غذایی، ترتیب دادهایم که در ادامه به آن میپردازیم.
-- بیشتر بخوانید -- -
نقش اصلاح ژن در کاهش نرخ مرگ اختلالات قلبی
سالیانه قریب به 3 میلیون نفر در جهان در اثر اختلالات قلبی میمیرند. اگرچه مرگ ناگهانی ناشی از اختلال قلبی بیشتر در افراد مسن رایج است، اما امروزه این عارضه افراد جوان را نیز بهطرز چشمگیری تحت تاثیر قرار میدهد. مطالعات ژنتیک نشان میدهند که علت آریتمی بیماران جوان، جهش…
-- بیشتر بخوانید -- -
استفاده از نانوذرات طلا در تولید سوخت خورشیدی
باکتری Moorella thermoacetica قادر به تولید سوخت خورشیدی از طریق فتوسنتز مصنوعی است. دانشمندان با استفاده از این باکتری و نانوذرات طلا سیستمی با نام M. thermoacetica-Au22 طراحی کردند که نسبت به سیستمهای قبلی کارآمدتر بوده و میزان محصول بیشتری تولید میکند.
-- بیشتر بخوانید -- -
تولید نانوکاتالیست از پوسته برنج
شیمیدان دانشگاه Ruden و مدیر مرکز طراحی مولکولی سنتز ترکیبات نوآورانه پزشکی، روشی برای به دست آوردن سیلیکوندیاکسید با تخلخل بالا که در حقیقت به عنوان پایه نانوکاتالیستها در واکنشهای مختلف آلی کاربرد دارد را به کار گرفته است؛ وی برای این کار از پوسته برنج استفاده کرده است. گزارش…
-- بیشتر بخوانید -- -
تبدیل پسماند صنعتی میوه انار به محصولات با ارزش توسط فرایند میانافزایی
توسعه فناوری نانو منجر به تولید محصولات با ارزش و جدید در صنایع غذایی شده است که میتوان پسماندهای کمارزش را به محصولات مفید تبدیل نمود. اخیراً پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند یک ماده قارچکش جدید توسط فرایند ساده و ارزان میانافزایی و با استفاده از مونتموریلونیت ناخالص (Mt) و…
-- بیشتر بخوانید --