زیست شناسی محاسباتی
-
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت سوم)
در قسمت قبلی طراحی دارو به کمک کامپیوتر به معرفی انواع الگوریتمهای طراحی داروها پرداختیم. الگوریتمها به صورت کلاسیک به دو شاخه مبتنی بر رسپتور و مبتنی بر لیگاند تقسیمبندی شده بودند. الگوریتمهای مبتنی بر پایه هوش مصنوعی هم در هیچکدام از شاخههای این تقسیمبندی کلاسیک قرار نمیگرفتند. خوب است…
-- بیشتر بخوانید -- -
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت دوم)
در قسمت قبل از طراحی دارو به کمک کامپیوتر به دلایل استفاده از متدهای محاسباتی و مفاهیم رسپتور و لیگاند و لزوم استفاده از Clinical Trial ها پرداختیم. در این قسمت و قسمتهای بعدی، اجزای شکل فوق را بررسی میکنیم.
-- بیشتر بخوانید -- -
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت اول)
با پیشرفت روزافزون علم کامپیوتر و رشد چشمگیر کمپانیهای بیوتکنولوژی و داروسازی در ۵۰ سال گذشته، روشهای نوینی برای طراحی داروهای شیمیایی پدید آمده اند. در این مقاله به معرفی جنبههای تئوری Computer Aided Drug Desgin (CADD) و Virtual Screening میپردازیم.
-- بیشتر بخوانید -- -
سایتهای بیوانفورماتیکی برای زیست شناسان
در سالهای اخیر به واسطه پیشرفتهای فوق العاده در عرصه سخت افزار، همه گیر شدن اینترنت و پدید آمدن متدهای پیشرفته بیوشیمیایی، نقطه عطفی را در علم بیوانفورماتیک و کموانفورماتیک شاهد هستیم. در این جا به معرفی یک سری دیتابیسها و سرورهای ابری میپردازیم که محاسبات پیچیده بیوانفورماتیکی را برای…
-- بیشتر بخوانید -- -
توسعه یک مدل ریاضی برای بررسی عامل تشکیل آلزایمر
در پژوهشی جالب که توسط دانشمندان آمریکایی انجام شده است، یک مدل ریاضی برای نحوه تشکیل فیبریل های آمیلوئید ارائه گردیده است. این مدل ریاضی میتواند در خصوص نحوه تجمع این فیبریلها که درنهایت میتوانند موجب بیماری آلزایمر و برخی دیگر از بیماریها شوند، اطلاعات مفیدی را به دانشمندان بدهد.
-- بیشتر بخوانید -- -
استفاده مایکروسافت از هوش مصنوعی در پزشکی دقیق
مایکروسافت در همکاری با محققان آزمایشگاه جکسون قصد دارد با استفاده از هوش مصنوعی ابزاری تولید کند که پزشکی دقیق را در سرطان پیش ببرد؛ هدف از این همکاری تسریع در پزشکی دقیق و بهبود مراقبت از بیماران اعلام شده است.
-- بیشتر بخوانید -- -
کشف یک بیماری ژنتیکی جدید و مکانیسم زیربنایی آن
در سلسله مطالعاتی که توسط گروهی از دانشمندان بینالمللی انجام شده است، یک سندرم ژنتیکی جدید که علاوه بر ایجاد ناهنجاریهای اسکلتی، موجب مشکلات روانی نیز میشود، کشف شده است. این کشف به دنبال مطالعاتی که ابتدا در گورماهی، نوعی ماهی کوچک آبهای گرمسیری، شروع شده بودند، به نقش مهم…
-- بیشتر بخوانید -- -
درک تعامل های میان RNA و پروتئین ها به کمک هوش مصنوعی
دانشمندان یک ابزار محاسباتی جدید به نام NucleicNet طراحیکرده اند که با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، ویژگیهای اتصال RNA به پروتئینها را بر اساس ساختار سهبعدی آنها پیشبینی میکند. این نرمافزار که از سایر مدلهای الگوریتمی عملکرد بهتری دارد، با ارائهی بینشهای جدید بیولوژیکی میتواند به طراحی…
-- بیشتر بخوانید --