بیوانفورماتیک
-
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت سوم)
در قسمت قبلی طراحی دارو به کمک کامپیوتر به معرفی انواع الگوریتمهای طراحی داروها پرداختیم. الگوریتمها به صورت کلاسیک به دو شاخه مبتنی بر رسپتور و مبتنی بر لیگاند تقسیمبندی شده بودند. الگوریتمهای مبتنی بر پایه هوش مصنوعی هم در هیچکدام از شاخههای این تقسیمبندی کلاسیک قرار نمیگرفتند. خوب است…
-- بیشتر بخوانید -- -
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت دوم)
در قسمت قبل از طراحی دارو به کمک کامپیوتر به دلایل استفاده از متدهای محاسباتی و مفاهیم رسپتور و لیگاند و لزوم استفاده از Clinical Trial ها پرداختیم. در این قسمت و قسمتهای بعدی، اجزای شکل فوق را بررسی میکنیم.
-- بیشتر بخوانید -- -
طراحی دارو به کمک کامپیوتر (قسمت اول)
با پیشرفت روزافزون علم کامپیوتر و رشد چشمگیر کمپانیهای بیوتکنولوژی و داروسازی در ۵۰ سال گذشته، روشهای نوینی برای طراحی داروهای شیمیایی پدید آمده اند. در این مقاله به معرفی جنبههای تئوری Computer Aided Drug Desgin (CADD) و Virtual Screening میپردازیم.
-- بیشتر بخوانید -- -
سایتهای بیوانفورماتیکی برای زیست شناسان
در سالهای اخیر به واسطه پیشرفتهای فوق العاده در عرصه سخت افزار، همه گیر شدن اینترنت و پدید آمدن متدهای پیشرفته بیوشیمیایی، نقطه عطفی را در علم بیوانفورماتیک و کموانفورماتیک شاهد هستیم. در این جا به معرفی یک سری دیتابیسها و سرورهای ابری میپردازیم که محاسبات پیچیده بیوانفورماتیکی را برای…
-- بیشتر بخوانید -- -
درک تعامل های میان RNA و پروتئین ها به کمک هوش مصنوعی
دانشمندان یک ابزار محاسباتی جدید به نام NucleicNet طراحیکرده اند که با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق، ویژگیهای اتصال RNA به پروتئینها را بر اساس ساختار سهبعدی آنها پیشبینی میکند. این نرمافزار که از سایر مدلهای الگوریتمی عملکرد بهتری دارد، با ارائهی بینشهای جدید بیولوژیکی میتواند به طراحی…
-- بیشتر بخوانید -- -
ذخیرهسازی دادهها در مولکولهای زیستی
براساس نتایج گروهی از محققان، حتی مولکولهای کوچکتر از DNA نیز میتوانند در ذخیرهسازی اطلاعات، کارآمد باشند. محققان در آزمایش خود، الگویی را که به صورت صفر و یک کدگذاری شده بود، به صورت یک فایل تصویری دیجیتالی ترسیم کردند سپس آن را به کمک یک دستگاه خودکار اسپریکننده، اسپری…
-- بیشتر بخوانید -- -
شناسایی مولکول ها با بارکدهای نوری
اخیراً در دانشگاه دوک نوعی از تصویربرداری ابداع شده است که امکان مشاهده دهها مولکول را در یک زمان فراهم میکند. مطالعه پدیدههای بیوشیمیایی پویا، امری دشوار و پیچیده است که میکروسکوپ فلوروسنت در بسیاری از شرایط آن را امکانپذیر کرده است. اما چالش اصلی، مطالعه همزمان چندین مورد منحصربهفرد…
-- بیشتر بخوانید -- -
بیوتکنولوژی بر پایه دادهها
با افزایش توانایی برنامههای کامپیوتری میتوان اطلاعات حاصل از دستگاهها را در همان لحظه آنالیز کرده و با استفاده از ذخیرهسازی ابری در هر مکانی به نتایج حاصل شده دسترسی پیدا کرد. استفاده از این دادهها و دستگاههای خودکار آزمایشگاهی میتواند بازدهی آزمایشگاه را به نحو چشمگیری افزایش دهد.
-- بیشتر بخوانید -- -
بیوانفورماتیسینها (Bioinformatician) به زیست شناسان برای پیداکردن کلیدهای ژنی کمک میکنند
دانشمندان بر روی ژن یا ترکیبی از ژنها که مسئول ایجاد صفات در گیاهان و جانوران هستند؛ و باید از طریق حجم انبوهی از دادهها مرتبسازی شود، تحقیق و بررسی انجام میدهند. بر طبق گفته محققان، امروزه تنها با انجام یک آزمایش برای تجزیهوتحلیل بیان ژن میتوان یک ترابایت داده…
-- بیشتر بخوانید -- -
کمک به سازگاری ذرت به تغییرات آب و هوایی
خیراً مطالعه برجسته ای با بکارگیری ابزارهایی که پیشرفت های اخیر در روش های پربرونداد ژنومیکس در اختیار قرار داده، تجزیه و تحلیل ها را آسان ساخته و تنوع DNA بیش از 4000 واریته ذرت از سراسر قاره آمریکا را مشخص کرده است.
-- بیشتر بخوانید --