بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

CRISPR ، ایمنی درمانی سرطان را ارتقا می‌دهد

✅ سال گذشته سازمان غذا و دارو با اولین ایمنی‌درمانی سلولی برای درمان سرطان موافقت کرد. در این روش، سلول‌هایT خود بیمار جمع‌آوری می‌شود و به‌گونه‌ای تقویت می‌شود که پس از بازگشتن به بدن بیمار، قادر به مبارزه با سرطان‌های شدید خونی ازجمله لوسمی لنفوبلاستی حاد خواهد بود.


?تاکنون سلول‌هایT در این روش درمانی _موسوم به سلول‌های CAR-T_ قادر به مبارزه با سلول‌هایT سرطانی نبودند. اکنون دانشمندان آمریکایی از تکنولوژی ویرایش ژنی CRISPR برای مهندسی سلول‌هایT استفاده کردند، به‌گونه‌ای که این سلول‎ها را قادر می‌سازند به سلول‌های سرطانی حمله کنند بدون این‌که به سایر سلول‌ها آسیبی وارد شود. این مطالعه برروی موش‌ها نتایج مثبتی نشان داد.

?این تیم تحقیقاتی درابتدا بااستفاده از روش CAR_T ، CD7 را هدف قرار دادند که درنتیجه‌ی آن، تمام سلول‌هایی که در سطح خود دارای CD7 بودند ازبین رفتند. نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «هم سلول‌هایT سرطانی و هم سلول‌هایT سالم در سطح خود پروتئین CD7 دارند و با هدف‌گذاری CD7، سلول‌های سالم نیز ازبین خواهند رفت که سبب می‌شود کارایی این روش درمانی تضعیف شود. بدین منظور از روش ویرایش ژنی CRISPR_Cas9 استفاده کردیم تا CD7 را از سلول‌هایT سالم حذف کنیم، درنتیجه سلول‌هایT سالم در امان خواهند بود».

?این تیم تحقیقاتی هم‌چنین از روش ویرایش ژنی CRISPR استفاده کرد تا به‌طور هم‌زمان توانایی درمانی سلول‌هایT را کاهش دهد تا بافت‌های سالم به‌عنوان بیگانه تلقی شوند. به‌این منظور، به‌صورت ژنتیکی، زیرواحدهای آلفای رسپتور سلول‌هایT یا TCRa را حذف نمودند. با این کار، سلول‌های T از هر دهنده نرمالی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد بدون این‌که اختلالاتی که به‌دنبال پیوند صورت می‌گیرد وجود داشته‌باشد، این خطرات شامل حمله به اندام‌های گیرنده می‌شوند که حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. با این روش حتی می‌توان سلول‌های T را ذخیره نمود و برای هر بیماری که مبتلا به سرطان سلول‌هایT است استفاده کرد.

?یکی از محققان اظهار داشت: «یکی دیگر از برتری‌های این روش این است که می‌توان در زمان کوتاه‌تری پس از تشخیص بیماری، از این روش برای درمان استفاده کرد، چراکه دیگر لزومی ندارد سلول‌های T خود بیمار جمع‌آوری و دست‌کاری شود؛ حتی لازم نیست دهنده، از بستگان بیمار باشد، بلکه هر فرد سالمی می‌تواند دهنده باشد؛ به این روش، سلول‌درمانی CAR_T با عنوان off-the-shelf گفته می‌شود».

?سرطان سلول‌هایT یکی از مهلک‌ترین سرطان‌های خون است که منجر به مرگ در کودکان و افراد بالغ می‌شود. امید است که با روش ذکر شده بتوان به درمان این سرطان مهلک دست یافت.

?مترجم: فرزانه صائبی راد

لینک خبر

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

CRISPR ، ایمنی درمانی سرطان را ارتقا می‌دهد – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن