تولید ارقام چغندرقند با عملکرد بالا

جمعیت رو به افزایش جهان، تقاضا برای محصولات زراعی را نیز بالا میبرد. این امر نه تنها نیازمند افزایش تولید و عملکرد بالا، بلکه نیازمند در نظر گرفتن کشاورزی پایدار نیز است. محققان موسسه رایان در NUI Galway موفق به شناسایی استراتژیهای اصلاحی شدهاند که منجر به تولید چغندرقند بزرگتر و با کیفیت بهتر میشود.
برای گیاهانی نظیر چغندرقند، افزایش عملکرد، به معنای معرفی واریتههایی است که عملکرد بالاتری نسبت به سطح کشتشده و هزینه کمتر مصرفی داشته باشند. این موضوع در آزمایشگاه ژنتیک و بیوتکنولوژی چارل اسپیلین در NUI مطرح و محققان این آزمایشگاه موفق به تولید ارقام مختلفی از چغندرقند هیبرید با عملکرد بالا شدند. این تیم با استفاده از ترکیبی از آزمایشات ژنتیک مولکولی و مطالعات میدانی در مقیاس بزرگتر مشاهده کردند که موثرترین روش برای تولید بالای ارقام چغندرقند استفاده از مزایای مربوط به هتروزیس است.
عرضه جهانی 185 میلیون تن شکر در هر سال، تنها از دو محصول نیشکر و چغندرقند تامین میشود. چغندرقند برای اولین بار در مقیاس بالا در ایرلند کشت شد و اولین کارخانه چغندرقند در این کشور در سال 1851 ساخته شده است. پس از استقلال ایرلند، صنعت شکر یکی از مهمترین موفقیتهای اقتصادی بود. اما تغییرات در برنامه یارانهای اتحادیه اروپا در اوایل سال 2000 موجب بسته شدن آخرین کارخانه چغندرقند در سال 2006 شد. بدون کارخانجات فراوری شکر، کشت محصولات چغندرقند در مقیاس بزرگ بهطور کامل به پایان رسید. با این حال، برخی گروهها در حال تلاش برای برگرداندن این صنعت به ایرلند هستند.
Brendan Hallahan، دانشجوی دوره دکتری و یکی از محققین این بررسی، درباره نتایج این تحقیق میگوید: “دانش ما در سالهای اخیر برای سرعت بخشیدن به پرورش و بهبود محصولات زراعی بسیار رشد کرده است.” ابزارهای جدید تحقیقاتی همچون توالی یابی نسل بعد (NGS)، دانش بیوانفورماتیکی و ویرایش ژنوم، انقلابی در پرورش گیاهان در سراسر جهان بهوجود آوردهاند. بهرهگیری از این روشهای مدرن میتواند در افزایش بهرهوری در محصولات مهمی همچون چغندرقند بسیار کمککننده باشد. لازم به ذکر است که بسیاری از این روشها باعث تولید ارقامی میشود که آسیب زیانباری برای محیطزیست ندارند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله