تشخیص دقیق سرطان پستان به کمک هوش مصنوعی

دانشمندان با کمک هوش مصنوعی در حال طراحی روشی نوین برای شناسایی نشانههای شیمیایی خاص برخی از انواع مختلف سرطانهای پستان هستند. این نشانههای شیمیایی به محققان کمک خواهد کرد تا ابزاری جدید برای تشخیص دقیق و به موقع سرطان پستان طراحی کنند.
تیم محققان دانشگاه لنکستر و Airedale NHS Foundation Trust از یک تکنیک تحلیل شیمیایی تخصصی به نام طیف سنجی رامان (Raman Spectroscopy) بر روی بیوپسیهای بافت سینه بیمار استفاده کردند تا ساختار مولکولی انواع مختلف سرطان پستان و تغییرات درون هر گروه سلولهای سرطانی را به خوبی تشخیص دهند.
تجزیهوتحلیل اطلاعات بدست آمده از این روش اطلاعات دقیقی در مورد سلولها ارائه میدهد و از این اطلاعات میتوان برای بررسی چگونگی رفتار، گسترش و نیز شکلگیری سلولهای سرطانی در بخشهای مختلف بدن بهره گرفت.
این تیم مطالعاتی، پس از شناسایی اثرات شیمیایی سلولهای سرطانی پستان و مشاهده نحوه تغییرات آنها، از این اطلاعات برای آموزش الگوریتمهای پیچیده یادگیری ماشین کمک خواهند گرفت تا از این طریق چهار زیرگونه سرطان سینه را شناسایی کنند.
محققان توانستند با استفاده از این الگوریتمها، الگوهای تشخیصی برای هر زیرگروه از سرطان پستان را با دقتی حدود ۷۰ تا ۱۰۰ درصد پیش بینی کنند. نمونههای مشابه این الگوریتمها، قبلاً برای شناسایی سایر انواع سرطانها و بیماریهایی مانند سرطان پوست، دهان و ریه مورد استفاده قرار گرفته است.
این تیم مطالعاتی در مراحل بعدی مطالعه خود، ایجاد بانکهای اطلاعاتی ساختارهای شیمیایی بسیاری از انواع متفاوت سلولهای سرطانی پستان را مورد بررسی قرار دادند. سپس این پایگاه دادهها برای آموزش الگوریتمهای یادگیری ماشین مورد استفاده قرار گرفتند تا در نهایت به طراحی ابزار تشخیصی جدیدی منجر شود که بتوان در کنار ماموگرافیها و اسکنهای MRI از این ابزارها استفاده کرد.
الگوریتمها این امکان را برای متخصصان فراهم میآورند تا به تشخیصی سریع و دقیق دست یابند، همچنین با استفاده از این الگوریتمها میتوان وضعیت بیماری را در مراحل پیشرفت بیماری رصد کرده و برنامهریزی درمانی مناسبی با وضعیت بیمار به کار گرفت.
پروفسور رِحمان -نویسنده ارشد مطالعه حاضر- معتقد است: “این مطالعه گام مهمی در تدوین روش جدیدی برای شناسایی ساختارهای شیمیایی انواع مختلف سرطانهای پستان برای ایجاد الگوریتمهای پیچیدهای است که به ما امکان میدهد تا سلولهای چهار نوع مختلف سرطان را شناسایی کنیم.”