واحدهای تولید سوخت زیستی سیار در اتحادیه اروپا

مؤسسهی فرانهوفر که در زمینه سیستمهای میکرو و مهندسی میکرو فعالیت دارد، فناوری جدیدی را برای تولید سوخت زیستی در واحدهای تولیدی سیار توسعه داده است. سالانه بیش از چهار میلیارد تن نفت خام تولید میشود که باعث ورود حجم وسیعی از گازهای گلخانهای به جو میشود. سوخت زیستی یکی از بهترین گزینهها برای تأمین انرژی به جای سوختهای فسیلی است.
در این پروژه که با عنوان Biogo نامگذاری شده است، ۱۲ گروه تحقیقاتی از ۷ کشور اروپایی مشارکت داشتهاند. یکی از مهمترین اهداف این طرح ایجاد امکانی برای تولید غیرمتمرکز سوخت زیستی است. برای دستیابی به این هدف، واحدهای تولیدی سیار همچون کانتیرنرها توسعه داده شدهاند تا امکان تولید در هر جایی که لازم باشد فراهم شود. سازگاری مراحل تولید با محیطزیست نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. پروژه Biogo قصد دارد تا میزان تولید سوخت زیستی در واحدهای سیار را به ۱۰۰۰ لیتر در روز برساند.
در حوزه اتحادیه اروپا حجم وسیعی از پوست درختان و پسماندهای چوبی تولید میشود که میتوانند به عنوان ماده اولیه برای تولید سوخت زیستی استفاده شوند. از جمله مزیتهای این مواد خام میتوان به عدم نیاز به مکان خاصی برای کشت و عدم رقابت با سایر مواد غذایی اشاره کرد. همچنین در طی فرآیندهای تولید، گاز گلخانهای بیشتری به جو اضافه نمیشود و امکان تولید در محل درختان نیز وجود دارد. واحدهای سیار که میتوانند همهی مراحل را پوشش دهند ابعاد ۳×۳×۲ و گنجایش ۴۰ فوتی را دارا هستند.
پسماندهای چوب ابتدا در روغن پیرولیز حرارت داده میشوند، سپس روغن ایجاد شده در محفظههای واکنش به گاز سنتزی تبدیل میشود. بعد از جداسازی اکسیژن در نهایت بنزین سنتزی تولید میشود. برای بهینهسازی فرآیند تولید سوخت، بنزینی که در پایان تولید میشود به لحاظ خواص شیمیایی مشابه بنزینهای استاندارد است.
جایگزین شدن کارخانههای بزرگ با واحدهای تولیدی سیار به شرایط سیاسی، تخصیص یارانه و حذف مالیات بستگی دارد. در حال حاضر به علت هزینه کم تولید سوخت استاندارد نسبت به سوخت زیستی، امکان رقابت و تولید در حجم وسیع سوخت زیستی وجود ندارد.
☑ منبع خبر
☑ لینک مقاله