تأثیر شگرف تغذیه و رژیم غذایی بر میکروبیوم روده

دانشمندان دانشگاه جرج واشنگتن (GW) ، با همکاری مؤسسه ملی استاندارد و تکنولوژی (NIST) یافتههای موجود در رابطه با تأثیر تغذیه و رژیم غذایی بر میکروبیوم روده را مورد ارزیابی قرار دادند.
تغذیه و رژیم غذایی تأثیر زیادی بر روی ترکیب میکروبی میکروبیوم روده دارد. همچنین بر طیف وسیعی از فرآیندهای متابولیکی، هورمونی و عصبی اثرگذار است. ارزیابی محققین دانشگاه جرج واشنگتن و مؤسسه NIST شامل اطلاعات موجود در مورد برهمکنش تغذیه و میکروبیوم روده در یک فرد بالغ و سالم است.
میکروبیوم انسانی بهعنوان یک هدف برای یافتن راههای تشخیص و درمان جدید بیماریها در نظر گرفته میشود و گروههای زیادی در حال مطالعه بر روی آن هستند. شیوع بیماریهایی که ممکن است شامل اختلال در دستگاه گوارش باشند در حال افزایش است و در حال حاضر هیچ توافقی در جامعه علمی در مورد تعریف “روده سالم” وجود ندارد.
هر چه یافتههای بیشتری در مورد تغذیه و میکروبیوم روده بهدست میآید، مشخص میشود که تأثیر زیادی بر یکدیگر و احتمالاً سلامت عمومی جامعه دارند.
بین تغذیه و میکروبیوم روده رابطهای دوطرفه در رابطه با اینکه میکروبهای میکروبیوم چگونه کلانمغذیها و ریزمغذیها را تولید میکنند در حال ظهور است. براساس یافتههای جدید مشخص شده است که عمده مطالعات بر روی فیبرهای رژیم غذایی متمرکز شدهاند؛ این ترکیبات نقش سوخت میکروبهای رودهای را دارند. اما پروتئینها موجب آغاز متابولیسم پروتئینی میکروبها میشوند، که در این فرایندها محصولات جانبی مضری تولید میشوند که ممکن است بر روی روده ماندگار شوند و تأثیر منفی را بر روی سلامتی انسان بگذارند.
این مطالعات و ارزیابیهای جدید مشخص کرد ابزارهایی که در حال حاضر برای شناسایی میکروبها و ویژگیهای مولکولیشان در در دسترس است، کاملاً غیرکارآمد هستند. به همین دلیل باید دنبال ایدههای جدیدی برای ایجاد یک شاخص تشخیصی قوی برای تمایز میان حالات سلامتی و بیماری در مورد روده بود.
دانشمندان در این مطالعه پیشنهاد میکنند که تحقیقات آینده باید بر روی پاسخهای فردی به رژیم غذایی متمرکز شوند و همچنین پاسخ میکروبیوم دستگاه گوارش به مداخلات تغذیهای را بررسی کنند. بهعلاوه بر عملکرد میکروبیوم (آنچه انجام میدهد) بیشتر از نوع ساختار آن (آنچه وجود دارد) تأکید شود.