تصفیه خانه ها
-
تولید فیلتر آب با استفاده از جلبک ها
مشکل عدم دسترسی به آب آشامیدنی در شهرهای مختلف بنگلادش چالشی جدی برای مسئولان و مردم این کشور محسوب میشود. اخیراً تیمی متشکل از دانشمندان سوئیسی و بنگلادشی دانشگاههای Uppsala و Dhaka متوجه شدند که میتوان از گونهای از جلبکهای بومی این کشور که قابلیت استخراج نانوفیبرهای سلولز را دارند…
-- بیشتر بخوانید -- -
طراحی فیلتر برای میکروبزدایی آب
محققان بهتازگی با استفاده از نوعی باکتری، فیلتری دوستدار محیطزیست برای آب طراحی کردند و با استفاده از graphene oxide آن را بهبود بخشیدند. این فیلتر بسیار سریعتر از فیلترهای قدیمی، آب را پاکسازی میکند و در عین حالیکه به میکروبزدایی آب کمک میکند، مانع رشد و گسترش باکتریهای مضرّی…
-- بیشتر بخوانید -- -
استفاده از نانومنعقدکننده ها برای تصفیه آب
تأمین امنیت آب یکی از مهمترین چالشهای بهداشت عمومی به حساب میآید. تصفیه آب و فاضلاب یکی از مهمترین روشها برای تأمین آب سالم به حساب میآید. با الهام از شقایق دریایی، گروهی از محققین روشی با کارایی بالا برای تصفیه آب توسعه دادهاند. آنها برای حذف آلودگیهای آب از…
-- بیشتر بخوانید -- -
هضم بیهوازی چندخوراکه و فرایندهای پاییندستی مرتبط با آن
فرایند هضم بیهوازی چندخوراکه (Anaerobic co-digestion)، دارای مزایای فراوانی است که توانایی به کارگیری ظرفیت هضم در تصفیهخانههای موجود را دارد. با وجود مزایای این فرایند در تولید بیوگاز و مدیریت پسماندهای آلی، تأثیر پسماندهای آلی جدید (مانند مخلوطی از خوراکها) با ترکیب شیمیایی متفاوت بر روی فرایند هضم بیهوازی…
-- بیشتر بخوانید -- -
حذف بنزوتریآزول از پساب ثانویه فاضلاب شهری با استفاده از نانوکامپوزیت مغناطیسی
کاربرد گسترده بنزوتریآزول در مصارف خانگی و صنعتی، موجب افزایش غلظت آن در آبهای سطحی شده است که به دلیل خطرات بالقوه این ماده، تصفیه آن ضروری میباشد. از این رو برخی از محققین دانشگاه تهران موفق شدند بنزوتریآزول موجود در پساب ثانویه فاضلاب شهری را با استفاده از فرایند…
-- بیشتر بخوانید -- -
بهبود هضم بی هوازی برای تولید متان بیشتر
پژوهشگران آمریکایی در آزمایشی نشان دادند با افزودن ذرات گرافیت به سامانههای هضم بیهوازی، تولید متان افزایش مییابد. این بهبود کارایی در هضم بیهوازی به خاطر تمایل پایین گرافیت در جذب سطحی مواد آلی است.
-- بیشتر بخوانید -- -
تصفیه آب با غشاهای گیاهی
گروهی از محققان مادهای مشتق شده از گیاهان را طراحی کردهاند که میتواند آب را بهتر از غشاهای نفتی کنونی تصفیه کند. این نانوپلیمر متخلخل بر پایهیِ اسیدهای چرب طبیعی گرفته شده از روغن گیاهان است. این ساختار انتخابی عمل میکند، بدین معنا که آب را با نانوفیلتراسیون از شر…
-- بیشتر بخوانید -- -
استفاده از غشا و زیست لایه و نیروی جاذبه، برای تصفیه موثر آب
امروزه دسترسی به آب آشامیدنی، برای میلیونها نفر از ساکنان زمین، یک چالش محسوب میشود. بسیاری از فرایندهای مرسوم تصفیه، جوابگوی نیازهای آینده نیستند و باید اقتصادی تر طراحی شوند.
-- بیشتر بخوانید --