درمان سرطان با سلولهای ایمنی مجهز به نانورینگها

یک تیم تحقیقاتی بهسرپرستی دکتر Carston R.Wagner، استاد گروه شیمی دارویی در دانشکده داروسازی و عضو مرکز سرطان ماسونی، با توسعه تکنیکهای متعددی نشان دادهاست که فعالسازی سلولهای ایمنی، بهویژه سلولهای T، برای بررسی و از بین بردن سلولهای توموری امکان پذیر است. این تحقیق که در مجله ACS Nano منتشر شدهاست، یکی از هیجانانگیزترین حوزهها را در درمان سرطان برجسته میسازد.
این محققان یک روش جدید را برای سرعت بخشیدن به سطوح سلولT بدون نیاز به مهندسی ژنتیک توسعه دادند. این مطالعه توانایی ریشهکنی کامل تومورهای جامد در موشهای آزمایشگاهی و درمان مؤثر سرطان سینه را نشان میدهد.
Wagner توضیح داد: «ما نانورینگهای مبتنی بر پروتئینی را طراحی کردهایم که به سلولهای T متصل میشوند. سلولهای T تغییریافته که گیرندههای آنتیژنی پروتزی (PAR-T) نیز نامیده میشوند، پس از یافتن سلولهای سرطانی بهسرعت و پیوسته شروع به نابودی آنها میکنند.»
محققان نشان دادهاند که میتوان از داروی تریمتوپریم تأیید شده توسط سازمان غذا و دارو (FDA) برای خاموش کردن نانورینگها استفاده کرد. خاموش شدن نانورینگها میتواند به کنترل عوارض جانبی بالقوه سمی و احتمالی ناشی از درمانهای ضد سرطان مبتنی بر سلولهای ایمنی کمک کند.
Wagner افزود: «با کمی خوششانسی و با استفاده از ابزارهای زیستشناسی شیمیایی و فناوری نانو، ما ممکن است بتوانیم دامنه ایمونوتراپی سرطان را برای درمان برخی از سختترین سرطانها که با آن روبرو هستیم، گسترش دهیم.»
در حال حاضر این محققان بر روی هدف قرار دادن سلولهای بنیادی سرطان مطالعه میکنند که همانند کلیدی از عود مجدد سرطان جلوگیری میکنند. همچنین، مطالعات اولیه نشان دادهاست که یک رویکرد جدید سلول PAR-T میتواند در این حوزه موفق عمل کند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله