بیماری های قلب و عروق

بررسی حملات قلبی در چهارچوب عوامل ژنتیکی

بیماری‌های قلبی عروقی پس از سرطان پستان، عامل اصلی مرگ و میر در میان زنان محسوب می‌شوند. تحقیقات جدید منتشر شده توسط یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی، از وجود یک عامل ژنتیکی که خطر ابتلا به حملات قلبی در زنان را افزایش می‌دهد، خبر می‌دهد. این فاکتور ژنتیکی که روی کروموزوم ۶ قرار دارد، خطر ابتلا به انسداد عروق کرونری خودبخودی (SCAD) را افزایش می‌دهد.


این نوع از حملات قلبی تقریباً به طور انحصاری زنان را در طیف سنی جوان تا میانسال و در برخی موارد در دوران بارداری تحت اثر می گذارد. انسداد عروق کرونری خودبخودی (SCAD) نوع عجیب و نادری از حمله قلبی است که به نظر می‌رسد بیشتر زنان ظاهراً سالم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مکانیسم‌های پایه این بیماری هنوز ناشناخته است، اما بیماران مبتلا به این اختلال، در جداره شریان کرونری خود دچار خون‌ریزی و لخته می‌شوند. این اتفاق منجر به افزایش فشار خارج عروق شده که در نتیجه مانع جریان خون به عضله قلب و در نهایت فرد دچار حمله قلبی می‌شود.

به‌گفته دکتر Adlam: “درصد قابل توجهی از افراد مبتلا به حمله قلبی از نوع SCAD در شریان‌های سایر نقاط بدن خود نیز دچار ناهنجاری هستند. طبق مطالعات اخیر، فاکتور ژنتیکی واقع در کروموزوم ۶ با افزایش خطر ابتلا به fibromuscular dysplasia، که نوعی اختلال شریان شایع در بیماران SCAD است، مرتبط است. و نتایج مطالعه ما نیز در ادامه مطالعات قبلی نشان می‌دهد که این عامل ژنتیکی -آلل A متغیر ژنتیکی rs9349379 واقع در ژن PHACTR1 – نیز یک عامل خطر برای SCAD است.”

همانند اکثر بیماری‌ها که بسیاری از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن‌ها دخیل‌اند، SCAD را می‌بایست با یک رویکرد جامع‌تر مورد بررسی و مدیریت قرار داد. محققان این تیم تحقیقاتی از نقاط مختلف دنیا در تلاش اند تا با ایجاد نقشه ژنتیک جامع برای SCAD و بررسی عواقب بیولوژیکی مرتبط با این فاکتورهای ژنتیکی بتوانند به درک بهتری از علت و درمان برای این بیماری برسند.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن