کشف تنظیم کننده تغییرات طول میوه در خیار

خیار یکی از پنج محصول برتر در بین سبزیجات است. یکی از ویژگیهای مهم خیار، طول میوه آن میباشد. اندازه خیارها بسته به رقم آنها، در محدوده ای بین ۵ تا ۶۰ سانتیمتر قرار میگیرد. به تازگی محققان تنظیم کننده کلیدی را کشف کرده اند که بیانگر تغییرات طول میوه در خیار است.
در تلاش برای شناسایی مبانی ژنتیکی تغییرات طول میوه در خیار، گروهی از محققان به رهبری Xiaolan Zhang در دانشگاه کشاورزی چین، ۱۵۰ لاین از خیارها با طولهای مختلف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها دو نوع ژن تحت عنوان CsFUL1 را شناسایی کردند که در یک جفت باز در DNA با هم تفاوت داشتنند. نوع CsFUL1A در خیارهای آسیای شرقی با میوههای بلند دیده شد در حالی که نوع CsFUL1C به طور تصادفی در جمعیتهای وحشی و نیمه وحشی توزیع شده بود.
محققان نشان دادند که کاهش بیان CsFUL1A موجب طول بیشتر خیار میشود در حالی که میوه کوتاه تر حاصل افزایش بیان نوع A یا نوع C در این لوکوس است. از این رو نتیجه گرفتند که CsFUL1A به عنوان یک مهارکننده طول میوه عمل میکند که در طی فرایند انتخاب خیار بلند آسیایی ظاهر شده است. پس از آن، نشان دادند که CsFUL1A مستقیما بیان CsSUP را که یک تنظیم کننده شناخته شده برای تقسیم و توسعه سلولی است، مهار میکند. علاوه براین مشخص شد که بیان دو ژن ناقل اکسین تحت عنوان CsPIN1 و CsPIN7 مستقیما توسط CsFUL1A مهار شده و منجر به کاهش تجمع هورمون رشد اکسین میشود.
محققان در این بررسی با معرفی یک تنظیم کننده کلیدی طول، مراحل بعدی برای توسعه استراتژیهای دستکاری طول میوه در تولید خیار را پایه گذاری کردند. آنها قصد دارند با شناسایی تنظیم کنندههای بالادست CsFUL1A که در تغییر طول میوه در خیار اثرگذار هستند، رابطه بین CsFUL1A و سایر ژنهای طول میوه را تشریح نمایند.