تحلیل ژنوم برای ایجاد درمانهای شخصی

محققانی تحت سرپرستی شرکت ژنومیک و با همکاری دانشگاه آکسفورد، از یک سیستم یادگیری استفاده کردهاند تا با تجزیه و تحلیل اطلاعات ژنتیکی و تحلیل ژنوم برای ایجاد درمانهای شخصیسازی شده درمانهای جدیدی را تحقق بخشند؛ همچنین قصد دارند با استفاده از تجزیه و تحلیل اطلاعات ژنتیکی انسان میزان موفقیت یک درمان را ارزیابی کنند.
این سیستم بزرگترین نمونهی شناخته شده از نوع خود است که میتواند جهشهای DNA در موقعیتهای ۱۴M در ژنوم انسان را به ۷۰۰۰ نتیجهی مولکولی، فیزیولوژیکی و بیماری مرتبط سازد.
به اعتقاد دانلی، مدیر این مؤسسه، اگرچه پیش از این نشان داده شده است که ژنتیک انسان تأثیر قابل توجهی در اثربخشی داروها دارد، اما لازم است که نسل بعدی اطلاعات ژنتیکی و الگوریتمها نه تنها برای کشف هدفهای درمانی، بلکه در انتخاب بیومارکر و طبقهبندی بیمار مورد بررسی قرار گیرند.
این تیم علاقهمند است که از این موتور تجزیه و تحلیل قدرتمند برای جستجوی اهداف جدید دارو استفاده کند، تا بتواند درمان جدیدی را معرفی نماید.
پیشگامترین درمان در حوزهی فناوری زیستی ایالات متحده، درمان فیبروز سیستیک (ivacaftor) میباشد. این درمان اولین درمانی است که علل اصلی بیماریها، یعنی نقص در کانالهای یونی را هدف قرار میدهد؛ چراکه این نقص مانع از جریان کافی مایعات بین سلولها در افراد مبتلاء به بیماری میشود.
همچنین این مؤسسه امیدوار است بتواند از جمله اولین پیشگامانی باشد که درمانهای مبتنی بر CRISPR را در سطح درمانگاهها و بیمارستانها به کار بگیرد. قرار است در آینده داروهای تولید شده توسط این مؤسسه در ایالات متحده و اروپا برای ارزیابی میزان اثربخشی درمانی بر بیماریهایی مثل بیماری سلولهای داسی شکل و بتا تالاسمی آزمایش شوند.
☑ لینک خبر