تأثیر میکروبیوتای روده بر دیابت نوع 2

در طی سالهای اخیر، ارتباط میکروبیوتای روده با سلامت و بیماریهای مختلف بررسیشده است. بااینحال، تنها چند مطالعه محدود پیرامون اینکه میکروبیوتای روده تحریکشده میتواند بهطور مستقیم بر بیماری تأثیر داشته باشد یا خیر انجام شدهاست. میکروبیوتای رودهی افراد مبتلابه دیابت نوع ۲ درماننشده، میتواند با متابولیسم مختلف اسیدآمینه هیستیدین که عمدتاً از رژیم غذایی حاصل میشود، مرتبط باشد.
این موضوع منجر به تشکیل ایمیدازول پروپیونات که توانایی سلول در پاسخ به انسولین را مختل میکند، میشود. بنابراین کاهش مقدار پروتئین ایمیدازول تولیدشده توسط باکتری میتواند راه جدیدی برای درمان بیماران مبتلابه دیابت نوع ۲ باشد. این ماده منجر به دیابت نوع ۲ نمیشود، اما فرضیهای وجود دارد که ممکن است از تغییر رژیم غذایی یا تغییر میکروبیوتای روده بیماران بتوان برای کاهش میزان ایمیدازول پروپیونات استفاده کرد.
آخرین مطالعه در این زمینه مربوط به تجزیهوتحلیل مواد مختلف در رگهای خونی است که از روده به کبد منتقل میشوند. محققان سپس غلظت افزایشیافتهای از مواد ایمیدازول پروپیونات را در بیماران مبتلابه دیابت نوع ۲ شناسایی کردند.
با استفاده از نمونههای مدفوع میتوان نشان داد که با اضافه شدن هیستیدین، میکروبیوتای افراد مبتلابه دیابت نوع ۲، ایمیدازول پروپینات تولید میکند. این مکانیسم در افرادی که درگیر دیابت نبودند مشاهده نشد. این مطالعه شامل ۵ بیمار مبتلابه دیابت نوع ۲ و ۱۰ نفر کنترل بود و یافتهها در یک مطالعه با جمعیت ۶۴۹ نفر نیز بررسی و تأیید شد.
محققان اقدام به بررسی تأثیر ایمیدازول پروپیونات بر متابولیسم قند کردند و دریافتند که مولکول بهطور مستقیم با فعال کردن یک پروتئین خاص، p38gamma، مسیر سیگنالینگی که مرتبط با بیماریهای مربوط به متابولیسم است، تحت تأثیر قرار میدهد.
این یافتهها پاسخ به سؤالات مربوط به ماهیت مکانیسمها را ارائه میدهد. با توجه به مطالعاتی که تاکنون صورت گرفته است، چگونگی ارتباط میکروبیوتای روده با بیماریهایی همچون چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی همچنان نامشخص است.
ترکیبی از مطالعات پایه و کلینیکی برای شناسایی مکانیسمهای ناشی از باکتریها موردنیاز است. یافتههای این مطالعه نشان میدهد که تعامل بین میکروبیوتای روده و رژیم غذایی برای درک متابولیسم بدن در سلامت و بیماری بسیار مهم است. همچنین باکتریهای رودهای از افراد مختلف میتوانند منجر به تولید مواد کاملاً متفاوتی شوند که ممکن است اثرات بسیار خاصی در بدن داشته باشند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله