چگونگی پاسخ سیستم ایمنی به سرطان پستان

دانشمندان موسسه Peter Mac جزئیات بیسابقهای را از چگونگی پاسخ سیستم ایمنی به سرطان پستان کشف نموده اند و هدف بالقوه جدیدی را برای ایمنی درمانی، شناسایی کردهاند. این پژوهش، به سرپرستی پروفسور شرن لویی انجام شد و شامل یک آنالیز ژنتیکی بر روی بیش از ۶.۳۰۰ سلول سفید خونی یافت شده درون نمونههای تومور در ۱۲۹ بیمار مبتلا به سرطان پستان تحت نظر این موسسه بود. این نخستین پژوهشی بود که بر روی این سلولها که در درجه اول سلولهای T کشنده سیستم ایمنی و لنفوسیت های نفوذ کننده به تومور (TILs) هستند، صورت پذیرفت و TILهای سرطان پستان را به دو زیرمجموعه مجزا تقسیم کرد.
طی پژوهشی به سرپرستی دکتر شرن لویی، دانشمندان موسسه Peter Mac ، یک آنالیز ژنتیکی روی بیش از ۶.۳۰۰ سلول سفید خونی یافت شده درون نمونههای تومور جمع آوری شده از ۱۲۹ بیمار مبتلا به سرطان پستان انجام دادند و جزئیات بی سابقه ای را درباره ی چگونگی پاسخ سیستم ایمنی به سرطان پستان مشخص کردند.
سلولهای مورد بررسی در این پژوهش، در درجه اول، سلولهای T کشنده سیستم ایمنی، لنفوسیتهای نفوذ کننده به تومور (TILs) هستند. این نخستین باری بود که پژوهشی توانست TILهای سرطان پستان را به دو زیرمجموعه مجزا تقسیم کند.
پروفسور لویی، رئیس آزمایشگاه درمان شناسی و ژنومیک انتقالی سرطان پستان Peter Mac توضیح داد: «برای مدتی میدانستیم که بیماران با تومورهای TILهای قابل شناسایی بیشتر، عموما نتایج بهتری از درمان سرطان میگیرند، چرا که این نشان دهنده ی یک پاسخ ایمنی قویتر است. اکنون پژوهش ما گام بعدی را در شناسایی زیرمجموعههای مجزای TIL که این پاسخ تقویت شده را در برخی بیماران ایجاد میکنند برداشته است. نتایج حاصل به ما بینش عمیق درباره این موضوع که چگونه میتوانیم از ایمنی درمانی به صورت بهتری برای درمان سرطان استفاده کنیم، میدهد.»
در این پروژه، یک زیرمجموعه سلولهای CD8+ T با ویژگیهای حافظه اقامت بافت، به عنوان عاملی متداول در تومورهای سرطان پستانی که تعداد بالایی از TILها را داشتند، ظاهر شد.
یک آنالیز دیگر نیز شامل اطلاعات ژنتیکی گستردهتری از بیماران بود که نشان داد: همان زیرمجموعه از سلولهای T، با بهبود نرخ عدم عود، و به طور کلی، نرخ زنده ماندن در بیماران مبتلا به سرطان پستان منفی سه گانه که تهاجمیترین شکل سرطان پستان است، ارتباط دارد.
تصور میشود که این زیرمجموعه از سلولهای T، تعدیل کننده کلیدی پاسخ سیستم ایمنی علیه سرطان پستان، خصوصا سرطان پستان منفی سه گانه هستند و ایمنی درمانیهای موجود و جدیدی که آنها را هدف قرار میدهند میتوانند منجر به درمان بهتری گردند.
نتایج این پژوهش نوآورانه و نیز یک پروژه مشترک دیگر با موسسه عفونت و ایمنی Peter Doherty و موسسه پژوهش پزشکی Walter and Eliza Hall، به صورت آنلاین در مجله Nature Medicine منتشر شده است.
ترجمه: آزاده داودی
منبع: Nature Medicine