بیماری های عصبی

تشخیص سریع هانتینگتون با ابزاری جدید

دانشمندان سوئیسی با استفاده از یک وسیله‌ی آزمایشگاهی بر روی یک تراشه، توانستند راهی برای تشخیص بیماری هانتینگتون کشف کنند که به کمک این روش و از طریق DNA در خون می‌توان این بیماری را در ۵ دقیقه تشخیص داد. درحال حاضر برای تشخیص این اختلال به ۵ ساعت زمان نیاز هست.


اغلب برای تشخیص، DNA بیماران مبتلا به هانتینگتون را از گلبول‌های سفید استخراج می‌کنند. نقاطی از ژن که ارتباط آن‌ها با بیماری هانتینگتون شناخته شده‌اند، برای بررسی ژن‌های اصلی جدا می‌شوند. پس از مراحل آماده‌سازی، شما می‌توانید پیش‌بینی کنید که آیا یک بیمار به هانتینگتون مبتلا است یا نه، زیرا براساس آزمایشات در‌می‌یابید که یک نقطه از ژن جهش‌یافته و دارای کدهای مکرر و طول بیش‌تری نسبت به ژن سالم است.

فرآیند فعلی برای ارزیابی و آزمایش، اغلب بیش از پنج ساعت به‌طول می‌انجامد. در مطالعه‌ی جدیدی که در مجله نیچر منتشر شده است، محققان توانسته‌اند با استفاده از یک تراشه بر ابزارهای آزمایشگاهی، فرایند جداسازی و اندازه‌گیری و بررسی ژن را به زمانی حدود چند دقیقه کاهش دهند.

این تیم معتقد است که به کمک این شیوه‌ی نوین برخلاف شیوه‌های کنونی که بر الکتروفورزهای مویرگی مبتنی هستند، خواهند توانست این فرایند را بسته به مقدار DNA موجود در نمونه‌ها در عرض چند ثانیه تا چند دقیقه به انجام برسانند. به گفته‌ی اعضای این تیم مطالعاتی، این شیوه علاوه‌بر افزایش سرعت، حساسیت بیش‌تری نیز دارد.

این دستگاه، ژن‌های بزرگ‌شده را غربال کرده و آن‌ها را برحسب اندازه جدا می‌کند. درنتیجه، به راحتی می‌توان بخش‌های طولانی و مکرر ژن در بیماران مبتلا به هانتینگتون را از ژن سالم تشخیص داد.

درحال حاضر یک شرکت فرانسوی به‌نام Picometrics Technologies مجوز استفاده از این تکنولوژی را کسب کرده است. این شرکت قصد دارد که از این شیوه‌ی جدید در چند زمینه‌ی متفاوت مانند تشخیص سرطان استفاده کند. ازجمله برنامه‌های کاربردی این شرکت، تشخیص سرطان با تشخیص سطوح DNA بدون سلول در نمونه‌های خون بیماران می‌باشد.

دیگر تیم‌های مطالعاتی نیز امیدوارند که بتوانند تشخیص بیماری هانتینگتون را بهبود بخشند. مطالعه‌ی دیگری که توسط تیم نوآوری Oxford Biodynamics در ماه نوامبر به انجام رسید، نشان داد که می‌توان از نشانگرهای اپی‌ژنتیک DNA بیماران برای تفکیک شرکت‌کنندگان سالم از بیمار و نیز تشخیص و شرایط قبل از بروز علائم استفاده کرد.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن