تولید دارو علیه انسداد شرایین مغز

شرکت سوییسی بیوتکنولوژی ایدورسیا قرار است اثربخشی یکی از داروهایش به نام کلازوسنتان (Clazosentan) را برای درمان بیمارانی که دچار انسداد شرایین مغز به دلیل خونریزیهای زیرعنکبوتیه میباشند، مورد آزمایش قرار دهد. این نوع خونریزی پس از پاره شدن آنوریسمهای موجود بین جمجمه و مغز بیماران رخ میدهد. در این آزمایشات ۴۰۰ بیمار از ۱۵ کشور مختلف حضور دارند.
شرکت ایدورسیا به عنوان یک شرکت مجزا (Spin off) از شرکت اکتلیون (Actelion)، که به مبلغ ۳۰ میلیلارد دلار توسط شرکت Johnson & Johnson خریداری شده، بوجود آمده است. ایدورسیا تمامی داراییهای قبلی شرکت اکتلیون را برای خود محفوظ نگه داشتهاست.
کلازوسنتان میتواند یک روش جایگزین برای روشهای کنونی درمان انسداد شرایین، مثل آنژیوپلاستی بالون که شامل وارد کردن یک بالون به عروق بیمار جهت باز کردن عروق میباشد، به شمار رود. کلازوسنتان بهوسیلهی کاهش میزان ماده شیمیایی اندوتلین، که منجر به انقباض عروق میشود، با خونریزیهای زیرعنکبوتیه مقابله میکند.
مطالعات پیشین نشان دادهاند که کلازوسنتان احتمال مرگ ناشی از رگهای بسته شده در مغز را به میزان ۴۴% و احتمال اختلالات عصبی، همچون اختلالات کلامی و پارالیز را به میزان ۵۴% کاهش میدهد.
تعداد زیادی از شرکتهای بیوتکنولوژی در یافتن دارویی برای این مشکل موفق نبودهاند. در ابتدای سال گذشته، شرکت آمریکایی Edge یکی از آزمایشات مرحلهی سه خود را در زمینهی خونریزی زیرعنکبوتیه متوقف ساخت. تحلیلهای صورت گرفته نشان دادهبودند که احتمال مؤثر بودن این داروها نسبت به روشهای درمانی کنونی چندان زیاد نخواهد بود.
کسب نتایج مثبت در مطالعات مرحلهی سه میتواند باعث پیشرفت شرکت ایدورسیا در عرصهی رقابت شود. علاوه بر کلازوسنتان، ایدورسیا ۳ داروی دیگر که در مرحلهی سوم مطالعات هستند را نیز در اختیار دارد؛ یکی از این مطالعات برای بیخوابی بوده، یکی برای بیماری فابری(Fabry) و دیگری بیماری فشار خون.
☑ لینک خبر