ایمنی درمانیبیوتکنولوژی داروییسرطان

مزیت ایمونوتراپی برای درمان سرطان سر و گردن

در یک کارآزمایی بالینی با همکاری ۹۷ مرکز پزشکی در ۲۰ کشور نشان داده‌ شده است که استفاده از داروی ایمونوتراپی pembrolizumab برای درمان بیمارانی که مبتلا به سرطان سر و گردن هستند و به شیمی‌درمانی مقاومت نشان می‌دهند، نسبت به شیمی‌درمانی مؤثرتر بوده و کم‌تر سمی است.


تحقیقات قبلی نشان داده است که استفاده از داروی pembrolizumab)Keytruda) در بیمارانی که بیماری آن ها در طی یا بعد از دریافت شیمی‌درمانی پیشرفت می‌کند، ایمن و مؤثرتر بوده است. در این تحقیق داروهای ایمونوتراپی با سه داروی شیمی‌درمانی متوتروکسات، docetaxel و cetuximab مقایسه شده است.

در این آزمایش، بیمارانی که فقط pembrolizumab دریافت کردند، پاسخ بیش‌تری به درمان نشان دادند. پاسخ‌های افرادی که شیمی‌درمانی را دریافت نمودند، طولانی‌تر بود و به‌طور متوسط ​​یک و نیم سال طول می‌کشید. علاوه بر این، متوسط زمان زنده ماندن ​​در یک سال، به‌طور قابل توجهی برای گروه اول بهتر بود. به گفته محققان، این نوع درمان‌ها باید به عنوان درمان استاندارد جدید برای افراد مبتلا به سرطان که بیماری در آن‌ها عود کرده و یا به درمان مقاوم هستند، معرفی شوند.

داروی pembrolizumab یک آنتی‌بادی است که تعامل غیرطبیعی بین مولکول PD-1 روی سلول‌های ایمنی و مولکول PD-L1 روی سلول‌های تومور را مهار می‌کند و به سلول‌های ایمنی امکان فعال شدن و حمله به تومورها را می‌دهد. نتایج مشابهی برای داروی ضد PD-1 دیگر به نام nivolumab)Opdivo) گزارش شده است. هر دو دارو جهت درمان بایستی توسط پزشکان برای بیماران مبتلا مورد توجه قرار گیرند.

این مطالعه هم‌چنین به بیومارکرهای بالقوه‌ای اشاره می‌کند که می‌توانند به متخصصان انکولوژی برای تعیین اینکه کدام بیماران احتمال بیش‌تری برای پاسخ به این داروهای ضد PD-1 را دارند، کمک کنند.

به گفته محققان این مطالعه: “بیماران دارای تومور که PD-L1 را بیان می‌کنند، از این نوع داروهای ایمونوتراپی بیش‌تر سود می‌برند.” در این آزمایش، بقای کلی به وسیله بیان PD-L1 تعیین شد. فقط بیمارانی که تومورهای آن‌ها PD-L1 را بیان کردند به pembrolizumab پاسخ دادند و این پاسخ‌ها با دوام بودند.

در طی یک دوره ۱۷ ماهه، ۲۴۷ بیمار به‌طور تصادفی pembrolizumab را دریافت کردند و ۲۴۸ بیمار به صورت تصادفی توسط پزشکان خود انتخاب شدند تا یکی از سه روش درمانی استاندارد را دریافت کنند. متوسط ​​بقای کلی برای بیماران دریافت‌کننده ایمونوتراپی ۸.۴ ماه و برای بیماران تحت درمان شیمی درمانی ۶.۹ ماه بود.

متوسط ​​دوره پاسخ در گروهی که pembrolizumab را دریافت کردند، ۱۸.۴ماه و در گروه درمان با شیمی درمانی ۵ ماه بود. دوازده ماه پس از شروع درمان نیز ۳۷ درصد بیماران دریافت‌کننده pembrolizumab زنده مانده بودند درحالی‌که در بیماران با استاندارد درمانی این میزان ۲۶.۵ درصد بود.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن