صنایع غذایی
-
کشاورزی عمودی چیست؟
کشاورزان و علاقمندان به باغبانی حتما درباره کشاورزی عمودی شنیده اند. در سادهترین حالت، کشاورزی عمودی یعنی تولید غذا در نواحی نسبتاً شیبدار و به صورت متراکم است. این روش منحصر به فرد برخلاف کشاورزی مرسوم در فضاهای مستطح، با تولید متراکم مواد غذایی، به خوبی با ساختارهای قابل حمل…
-- بیشتر بخوانید -- -
راهکار های کشاورزی برای تامین غذا در آینده چیست؟
حدود ۱۰,۰۰۰ سال پیش، انسان ها شروع به کشاورزی کردند. این انقلاب کشاورزی، یک نقطه عطف در تاریخ ما بود که وجود تمدن را امکانپذیر کرد. امروزه حدود ۴۰ درصد از سیارهی ما زمین کشاورزی است. در سراسر جهان، این زمینها تکههایی هستند برای یک پازل جهانی که همه با…
-- بیشتر بخوانید -- -
ریزپوشانی روغن دانه بزرک راهکاری برای کاربرد آن در صنایع غذایی و دارویی
خانم محسنی و آقای دکتر گلی از محققان دانشگاه اصفهان در تحقیق خود روغن دانه بزرک را با دیوارهای متشکل از تانیک اسید، ژلاتین و موسیلاژ دانه بزرک ریزپوشانی کردند تا راهکاری برای استفاده بهینه از این ماده غذایی با ارزش در صنایع غذایی فراهم آورند.
-- بیشتر بخوانید -- -
پایش سلامت محصولات لبنی به کمک یک نانوجاذب
محققان دانشگاه ارومیه موفق به سنتز یک نانوجاذب شدند که میتوان به کمک آن سطوح غلظتی ۴ نوع آمین مختلف در محصولات لبنی را به دقت اندازهگیری کرد. این نانوجاذب جهت تعیین سلامت کشک مورد استفاده قرار گرفته است.
-- بیشتر بخوانید -- -
برگزاری گردهمایی فناورانه شرکتهای دانشبنیان صنایع غذایی
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی از برگزاری گردهمایی فناورانه صنایع، شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت غذایی طی روزهای دهم تا دوازدهم شهریور ماه جاری در محل صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد.
-- بیشتر بخوانید -- -
نقش تکنولوژی بلاکچین و سنسورها در پیشرفت صنایع غذایی
امروزه با استفاده از تکنولوژیهای جدید در صنایع غذایی، میتوان به کاهش مسمومیتها و نیز هدر رفت غذا کمک کرد. برای مثال می توان به یکی از کاربردهای فناورانه تکنولوژی بلاکچین اشاره کرد؛ به کمک این فناوری جدید می توان مسیری را که مواد غذایی تا رسیدن به دست مصرف…
-- بیشتر بخوانید -- -
تولید شیرین کننده های کم کالری با لاکتوز مخمری
تاگاتوز یک شیرینکنندهی طبیعی است که در میوهها و سبزبجات وجود دارد. میزان کالری این قند طبیعی از قندهایی که در رژیم روزانهمان مصرف میکنیم کمتر است. گونهای از مخمر توسط گروه دکتر جین از دانشگاه الینویز به لحاظ ژنتیکی تغییر داده شده است که این گونه میتواند لاکتوز را…
-- بیشتر بخوانید -- -
تولید بستهبندیهای هوشمند مواد غذایی با کمک زیستشناسی
مطالعات نشان میدهد که بیش از ۴۰ درصد مواد غذایی در جهان دور ریخته میشوند. بستهبندیهای مواد غذایی اغلب از پلاستیکهایی تولید میشوند که قابلیت بازیافت ندارند. این مواد دور ریختنی در نهایت در محلهای دفن زباله و یا اقیانوسها انباشت میشوند. طرح BIOSMART قصد دارد تا پلاستیکهای بستهبندی انعطافپذیر،…
-- بیشتر بخوانید -- -
کارایی فیلم زئین ذرت، نانوذرات کیتوزان و اسانس دارچین در بستهبندی مواد غذایی
محققان با ارزیابی نحوه عملکرد فیلمهای بر پایه زئین و ترکیب آن با نانوذرات کیتوزان و اسانس دارچین، مواد زیست تخریب پذیر را جایگزین مواد شیمیایی در بستهبندی مواد غذایی کردند.
-- بیشتر بخوانید -- -
بررسی میزان آفلاتوکسینها در تولید شیره انگور به روش سنتی
شیره انگور یکی از فرآوردههای مغذی انگور است که حاوي مقادير زیادی قند طبيعي، مواد معدني، ويتامين، اسيدهاي آلي و عوامل آنتياكسيداني میباشد. تولید شیره انگور به شیوه سنتی، جزئی از فرهنگ مردم شده است. فرآوری، میتواند روی میزان سموم مایکوتوکسین ازجمله میزان سموم آفلاتوکسین G1، B2، B1 و G2…
-- بیشتر بخوانید --