بررسی میکروبیوم های موجود در پوسته لاک پشت

بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله میکروبیولوژی، نوع منحصر به فردی از جلبک که معمولاً در پوسته لاکپشت مشاهده میشود، بر جوامع میکروبی محیط تأثیر میگذارد. محققان امیدوارند که این یافتهها در حفاظت از لاکپشتها مؤثر باشد. بر اساس تحقیقات قبلی، نشان داده شد که یک میکروبیوم متنوع میتواند از حیوانات در برابر عفونتها محافظت کند.
این تحقیق با هدف درک چگونگی تغییر میکروبیوم -جامعه پیچیدهای از میکروارگانیسمها- در بدن لاکپشتهای رودخانه Krefft’s انجام شد. نمونههای جمعآوری شده از داخل دهان، بالای سر و قسمتهایی از پوستههای لاکپشت از رودخانه راس در کوئینزلند استرالیا بررسی شد.
گروه تحقیقاتی دانشگاه انگلستان و جیمز کوک از روشی به نام توالیسنجی با توان بالا برای تشخیص میکروارگانیسمهای موجود در لاکپشتها و از توالی DNA برای تعیین نوع و فراوانی باکتریها استفاده کردند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که حیوانات اسیر شده اغلب میکروبیومهای متنوع کمتری دارند که میتواند بر سلامتی طولانیمدت آنها تأثیر بگذارد. دکتر دونالد مک کایت -رهبر گروه تحقیقاتی- اظهار داشت: “تلاشهای موفق در زمینه حفاظت از حیوانات ذاتاً نیاز به درک کاملی از بومشناسی ارگانیسمها دارد و ما بهطور فزایندهای متوجه میشویم که میکروبیومها بخش مهمی از اکولوژی میزبان هستند. بنابراین پر کردن این شکاف در دانش ما بهویژه برای حیواناتی مانند لاکپشتها مهم است.”
نتایج نشان داد که میکروبیوم پوسته لاکپشتها با نوجه به وجود جلبک متفاوت است. دکتر مک کایت گفت: “واقعاً جالب است که حتی چیزی مانند حضور جلبکها میتواند بر میکروبیوم اثرگذار باشد. جلبکهای روی پوسته لاکپشتها جذاب هستند. در واقع یک گونه منحصر به فرد که تقریباً بهطور انحصاری در لاکپشتها رشد میکند.”
جلبکهای موجود بر پوسته لاکپشتها کاربردهای مهمی از جمله استتار، خانهای برای سختپوستان کوچک و پراکنده کردن دانهها دارند. دکتر مک کایت گفت: “مطالعه ما با نشان دادن اینکه جلبکها بر میکروبیوم نیز تأثیر میگذارند این نقشها را اضافه میکند. مکانیسم تأثیر آن بر میکروبیوم هنوز مشخص نیست اما چندین امکان وجود دارد. بهعنوان مثال ممکن است برای دسترسی برخی از باکتریها به پوسته لاکپشتها با آنها رقابت کند. همچنین میتواند زیستگاهی مناسب برای باکتریهایی ایجاد کند که به خوبی در پوسته لاکپشت رشد نمیکنند. احتمال دیگر این است که میتواند رطوبت را در هنگام قرارگیری لاکپشت در آفتاب حفظ کند و باکتریها را به خوبی رشد دهد. این تحقیق فقط یک قدم اولیه برای درک میکروبیوم لاکپشتهاست.”
بر اساس تحقیقات، درک این موضوع که میکروبیوم در تمام قسمتهای لاکپشت چگونه است، مهم است. دکتر مک کایت افزود: “مطالعات انجام شده بر انسانها نشان داد که قسمتهای مختلف بدن، میکروبیومهای مختلفی دارد. بنابراین منطقی است که این امر در مورد لاکپشتها نیز صادق باشد، اما بررسی این موارد بسیار مهم است. ما واقعاً نمیدانیم که اسارت لاکپشتها چگونه بر میکروبیوم آنها تأثیر میگذارد، اما میتواند بخش مهمی از معما باشد. برای مقایسه اینکه اسارت بر میکروبیوم در لاکپشتها تأثیر میگذارد، باید یک مبنای اولیه برای مقایسه داشته باشیم.”
دکتر مک کایت با تأکید بر ادامه تحقیق در مورد میکروبیومهای لاکپشت اظهار داشت: “ما در مراحل اولیه میخواهیم تأثیر عوامل مختلف محیطی و جمعیتی مانند تغییرات فصلی و رژیم غذایی را بر سن و جنس میکروبیوم لاکپشت بررسی کنیم.”