بیوتکنولوژی کشاورزی

نقش روزنامه‌نگاران در معرفی زیست‌فناوری کشاورزی

ارتقاء سطح دانش روزنامه‌نگاران درزمینه‌ی کاربرد زیست‌فناوری در کشاورزی، نقش مهمی در آموزش مردم و افزایش آگاهی عمومی برای پذیرش این مفهوم دارد و از این طریق می‌تواند تأثیر مهمی در حفظ امنیت غذایی ملی داشته باشد.


زیست‌فناوری، بهره‌برداری از فرایندهای بیولوژیکی در صنعت و دیگر زمینه‌ها و دست‌کاری ژنتیکی میکروارگانیسم‌ها برای تولید آنتی‌بیوتیک‌ها، هورمون‌ها و سایر موارد است. افرادی که در این زمینه فعالیت دارند تأکیددارند که روزنامه‌نگاران نیاز به تقویت دانش خود درزمینه‌ی استفاده و کاربرد مدرن برای ارائه گزارش‌های مؤثر درزمینه‌ی کشاورزی دارند.

خانم Ama Kudom-Agyemang، یک رابط بین محیط‌زیست و انجمن باز بیوتکنولوژی کشاورزی که به‌اختصار OFAB نامیده می‌شود، است. وی با برگزاری یک کارگاه آموزشی برای روزنامه‌نگاران با موضوع کاربرد زیست‌فناوری در کشاورزی، ضمن ارتقاء درک آن‌ها درباره این فناوری، از آنان درخواست کرد که با تصحیح تصورات غلط درباره ارگانیسم‌های دست‌کاری شده ژنتیکی که به‌اختصار GMOs نامیده می‌شود به حفظ امنیت غذایی ملی و بهبود معیشت کشاورزان کمک کنند.

خانم Kudom-Agyemang توضیح داد که برای رسانه‌ها، داشتن اطلاعات بیش‌تر در مورد زیست‌فناوری در کشاورزی حیاتی است تا آن‌ها بتوانند با آموزش آن به عموم، ذهنشان را از شایعات و تصورات غلط که مبتنی بر شواهد واقعی نیستند، آگاه کنند. وی ادامه داد که زیست‌فناوری در طول سال‌ها در سیستم کشاورزی سنتی، بدون داشتن عوارض بر روی سلامتی انسان استفاده‌شده است. به‌این‌ترتیب این فناوری دارای مزایایی ازجمله تولید محصولات بهتر و کاهش هزینه‌های مربوط به کاشت و برداشت در کشاورزی است که بدون شک می‌تواند تولید مواد غذایی و امنیت غذایی را در کشور افزایش دهد.

آقای Daniel Osei Ofosu، یکی از فعالان این حوضه، اظهار داشت که برخی گروه‌های ضد GMOs به دنبال خنثی کردن تلاش‌های دانشمندان از طریق نسبت دادن بیماری‌هایی چون سرطان به GMOs هستند. به گفته وی، این تاکتیک‌ها نه‌تنها منجر به ایجاد ترس در بین مردم شده است بلکه باعث تضعیف تلاش‌های امنیت غذایی در کشور نیز شده است. کاربرد زیست‌فناوری مدرن در کشاورزی بر مبنای توسعه‌ی زیست‌شناسی سلولی-مولکولی است و از دستگاه‌های زیست‌شناسی و موجودات زنده برای ایجاد و یا اصلاح محصولات بهره می‌گیرد. به گفته وی، زیست‌فناوری در کشاورزی نه‌تنها بازده محصول را بهبود می‌بخشد، بلکه هم‌چنین مقاومت به حشرات را تضمین می‌کند و باعث صرفه‌جویی قابل‌توجه در هزینه‌های کشاورزان، افزایش ارزش مواد غذایی و طول عمر محصولات می‌شود.

لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن