آبزی پروریریزجلبک

تولید خوراک برای آبزیان توسط ریزجلبک

خوراکی که به عنوان جلبک دریایی شناخته شده است، به صورت خمیری از ریزجلبک تولید می‌شود که توسط دانشگاه فیلیپین و دانشگاه شیلات و علوم اقیانوس فیلیپین توسعه یافته است. بر اساس گزارش خبرگزاری فیلیپین، خوراک‌های نوآورانه و محلی برای میگو، شیرماهی و دیگر ماهی‌های با ارزش بالا اکنون در این کشور در حال توسعه و در دسترس است.


اخیراً استفاده از جلبک دریایی به‌عنوان راهی مناسب برای بهبود خمیر ریزجلبک مصرفی در آبزی‌پروری شناخته شده است که با کمک مالی شورای کشاورزی فیلیپین و مرکز تحقیقات و توسعه منابع آب و منابع طبیعی وزارت علوم و فناوری در حال توسعه است.

در اکوسیستم‌های آبی، جلبک‌ها حلقه اولیه و اصلی زنجیره غذایی را تشکیل می‌دهند. حیات جانوران آبزی عمدتاً به فعالیت جلبک‌های درون آب وابسته است، زیرا مواد آلی و اکسیژن مورد نیاز آن‌ها عمدتاً توسط جلبک‌ها تأمین می‌شود. جلبک‌ها امروزه برای کاربردهای بسیاری نظیر مصارف دارویی، غذایی، سوخت، کشاورزی، پرورش آبزیان و تولید مواد آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از آن‌جایی که ریزجلبک‌ها دارای تکثیر بالا و محتوی کلروفیل بالایی هستند، لذا تولید آن‌ها اقتصادی بوده و امروزه از آن‌ها به‌عنوان مکمل‌های غذایی استفاده می‌شود. ذخایر ارزشمند پروتئینی و لیپید جلبک‌ها، آن‌ها را به‌عنوان منبع غذایی در دسترس و قابل توجه در صنعت آبزی‌پروری مطرح می‌سازد. جلبک‌های دریایی منبع با ارزشی از اسیدهای چرب ضروری برای رشد ماهیان هستند. 

مدیر این پروژه می‌گوید: “خمیر ریزجلبک ترکیبی است که از سلول‌های غلیظ‌شده ریزجلبک ساخته‌شده و به‌طور مستقیم می‌تواند به‌عنوان خوراک میگو، شیرماهی و دیگر ماهی‌های با ارزش استفاده شود.” او همچنین افزود که استفاده از این خوراک محلی تازه توسعه‌ یافته، جایگزین مناسبی نسبت به خرید محصولات گران قیمت وارداتی، منجمد و محصولات غیر ماندگار ریزجلبک و یا خرید ریزجلبک برای تلقیح یک محیط کشت جدید است.

بخوانید  میکروجلبک منبعی طبیعی برای تشخیص آلودگی محیطی

عملکرد جلبک دریایی و ریزجلبک زنده نتایج مشابهی از نظر تغییرات چگالی با زمان نشان داده‌اند، درحالیکه رشد شیرماهی با دو خوراک متفاوت از ریزجلبک زنده و خمیر ریززجلبک تفاوت معنی‌داری نداشت. با گذشتن حداقل ۳ ماه از زمان کشت، جلبک دریایی می‌‌تواند به‌عنوان یک شروع‌کننده برای تولید دسته‌ای دیگر از ریزجلبک‌های زنده استفاده شود.

برای تولید خمیر ریزجلبک مورد استفاده به‌عنوان خوراک شیلات از چهار گونه رایج و معمولی ریزجلبک به نام‌های کلرلا ولگاریس، کالسیترانس، نانوکلروپسیس و تتراسلمیس بدون افزودنی‌های محافظتی استفاده شده است که این باعث می‌شود محصول تولیدی با محیط زیست سازگار باشد. خمیر جلبک دریایی در حال حاضر برای ارزیابی بازار و اعتباریابی محصول در بازار عرضه شده است.

توسط
Algae Industry Magazine
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

مژگان محبی

اهل اصفهان | دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - بیوتکنولوژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× سـه = 15

دکمه بازگشت به بالا
بستن