بیماری های قلب و عروقنانوبیوتکنولوژی دارویی

حساسیت عامل بیماری کلیوی به نانودرمانی

پژوهشگران دانشگاه کلمسون با بارگذاری یک داروی شلاته‌کننده (حذف کننده) در یک دستگاه هدفیاب نانومقیاس موفق به بازگردانی مرگبارترین اثرات بیماری مزمن کلیوی در یک مدل حیوانی شده‌اند. نرخ مرگ‌ و میر ناشی از این بیماری در ایالات متحده آمریکا بیش از مرگ‌ و میر ناشی از سرطان سینه و پروستات گزارش شده‌ است.


نقص در عمکلرد کلیه‌ها‌ باعث تجمع کلسیم در بافت‌های سرخرگی و در نهایت بروز بیماری‌های قلبی می‌شود. اگرچه نزدیک به نیم میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا تحت درمان دیالیز قرار گرفته‌اند، با این وجود، بیماری‌های قلبی علت اصلی مرگ و میر افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است.

شلاته‌کردن یا شلاتاسیون روشی برای حذف فلزات از جمله آهن و سرب از بدن است که به‌طور تجربی در درمان برخی افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی مورد استفاده قرار گرفته است. این روش درمانی توسط سازمان غذا و دارو تأیید نشده‌ است اما مؤسسه ملی سلامت (NIH) از دو مطالعه گسترده و چند مرکزی در استفاده از اتیلن دی آمین تترا استیک اسید (EDTA) به‌عنوان درمان شلاتاسیون افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، حمایت کرده‌ است.

پروفسور Naren Vyavahare -استاد مهندسی زیستی دانشگاه کلمسون- افزود: “ماده EDTA در مطالعات بالینی از طریق تزریق وارد بدن شده و به گردش در می‌آید. در واقع این فرایند سیستمیک و غیر اختصاصی است. این روش شلاتاسیون نتایج خوبی را در بهبود عملکرد قلب، به‌ویژه در بیماران دیابتی، نشان داده است. با این‌حال، درمان تزریقی EDTA دشوار بوده و نیازمند ۴۰ تزریق در طول یک دوره یک‌ساله است. این روش درمانی همچنین با ایجاد اثرات جانبی مختلفی از قبیل کاهش کلسیم خون و استخوان‌ها همراه خواهد بود.”

یافته‌های تیم Vyavahare در سال ۲۰۱۴، نشان‌دهنده تأثیر یک رویکرد هدفمند است. این پژوهشگران در مدل‌‌های حیوانی سالم (فاقد نارسایی کلیوی)، نانوذرات را با EDTA و آنتی‌بادی‌های ویژه مجهز ساختند. این آنتی‌بادی‌ها پس از شناسایی الاستین آسیب‌دیده به آن متصل می‌شوند. این امر باعث هدایت مستقیم کمپلکس درمانی به جایگاه‌های کلسیفیکاسیون (تجمع توده‌های کلسیم) موجود در شریان‌های آسیب‌دیده خواهد شد.

در این مطالعه یک مدل حیوانی مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی مورد استفاده قرار گرفت. این حیوانات با تزریق EDTA (شبیه به آزمایش‌های انسانی NIH) و EDTA محصور شده در نانوذرات متصل به یک گروه از آنتی‌بادی‌های جستجوگر و تشخیص‌دهنده الاستین آسیب‌دیده، تیمار شدند. در حیواناتی که درمان هدفمند را دریافت کردند، تجمع کلسیم بدون ایجاد هیچ‌گونه اثر جانبی برطرف شد. علاوه بر این، حتی با وجود علائم دیگر نارسایی مزمن کلیه، هیچ اثری از تجمع کلسیم تا چهار هفته پس از آخرین تزریق مشاهده نشد.

به گفته پروفسور Gervasio Lamas -رئیس بخش پزشکی و سرپرست دپارتمان پزشکی مونت سینایی میامی- کار دکتر Vyavahare برای افرادی اهمیت ویژه دارد که معتقدند کلسیم فقط شاخص غیرفعال بیماری عروق کرونر نیست، بلکه یک شرکت‌کننده فعال در این بیماری به‌شمار می‌رود. پتانسیل یک دارو هدفمند بسیار زیاد بوده و روش هدف‌گیری دکتر Vyavahare نیز بسیار منحصر به فرد است.

Vyavahare و همکارانش اذعان داشته‌اند که یافته‌های حاصل از مطالعه قبلی آن‌ها نشان می‌دهد که تحویل پلی‌فنول‌ها با استفاده از نانوذرات، باعث بازسازی الاستین آئورتی کاهش‌یافته می‌شود. بنابراین، امکان استفاده از درمان دو سویه نانوذره برای حذف رسوبات کلسیم با استفاده از EDTA و سپس بازسازی و ترمیم لایه‌های الاستین میانی دیواره آئورت با پلی‌فنول‌ها فراهم می‌شود.

Rate this post
توسط
Science Daily
منبع
Scientific Reports
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن