بیوتکنولوژی پزشکی
-
کشف دارویی برای درمان آلوپسی آرهآتا
آلوپسی آرهآتا، که معمولاً به آن فقط آلوپسی گفته میشود، یک اختلال خودایمنی است که در آن بدن به فولیکولهای موی خود حمله میکند و باعث ریزش مو که اغلب به صورت تودهای است، میشود. داروی Olumiant (Baricitinb) یک مهارکننده جانوس کیناز(JAK) که فعالیت یک یا چند خانواده خاص از…
-- بیشتر بخوانید -- -
درمان آلزایمر با آنتی بادی های مونوکلونال
اگر پاندمی کرونا چیزی به ما آموخته باشد، آن نقش آنتی بادیها در زنده نگه داشتن انسان هاست. آنتی بادیها پروتئینهایی هستند که توسط دستگاه ایمنی بدن تولید میشوند و با باکتریها، سمها، سلولهای سرطانی و همچنین ویروس کووید ۱۹ مقابله میکنند. همزمان که تحقیقات گستردهای برای پیشگیری و مقابله…
-- بیشتر بخوانید -- -
درمان کرونا با داروی شاگاس
بیماری شاگاس به وسیله انگل Trypanosoma cruzi ایجاد میشود. آنزیم تاثیرگذار این انگل cruzain نام دارد که شباهت بسیار زیادی به آنزیم cathepsin L دارد. داروی موثر بر توقف فعالیت آنزیم cruzain جواب خوبی بر آنزیم cathepsin L داشته است. در صف کاندیداهای درمان کرونا قرار گرفته است.
-- بیشتر بخوانید -- -
ایجاد جنینهای ترکیبی انسان و میمون برای اولین بار
دو سال پیش پژوهشگر اسپانیایی خوان کارلوس ایزپیسوا بلمونته اعلام کرد که رویانهای میمون- انسانی رشد داده است. به گفته او، برخی از این جنینهای ترکیبی انسان و میمون توانستهاند بیش از دو هفته در ظروف پتری رشد کنند. اکنون این همکار انستیتو سالک در سن دیگو کالیفرنیا، همراه با…
-- بیشتر بخوانید -- -
عملکرد مسکنها در بدن چگونه است؟
هنگامی که دچار سر درد یا درهای عضلانی میشویم فورابه سراغ مسکنها میرویم. اما این مسکنها چگونه مکان درد را تشخیص میدهند و عملکرد مسکنها در بدن چگونه است؟ هنگامی مسکنی را میخوریم، این مسکن تحت تاثیر اسید معده قرار میگیرد هضم میشود. سپس در روده جذب آن شروع میشود…
-- بیشتر بخوانید -- -
سرطان بینی
سرطان بینی یکی از انواع نادر سرطان است که با تشکیل تومور در حفره بینی یا سینوسهای پارانازال (حفرههای اطراف بینی) رخ میدهد لذا به سرطان حفره بینی و یا سرطان سینوسهای پارانازال نیز معروف است. حفره بینی فضایی است که در پشت بینی قرار دارد و هوا به وسیله…
-- بیشتر بخوانید -- -
ارتباط سندروم X شکننده با آسیبهای مغزی
طی تکوین مغز، دوره جنینی در تولید نورونها از سلولهای بنیادی عصبی و تبدیل آنها به مغز بالغ دارای عملکرد حیاتی است. هرگونه اختلالی در برنامه تکوینی میتواند منجر به نواقص شدید مغزی شود. سندروم X شکننده یکی از این اختلالات است. سندروم X شکننده یک اختلال ژنتیکی است که…
-- بیشتر بخوانید -- -
عملکرد سیستم ایمنی به چه صورت است؟
روزانه بدن انسان در معرض هزاران عامل بیماریزا قرار دارد. این عوامل بیماریزا میتوانند باکتری، ویروس یا قارچ باشند. در مقابل بدن ما نظارهگر نیست و خود را برای مقابله با این عوامل آماده میکند. این کار وظیفه سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی بدن ما حدود ۱۲ وظیفه دارد، که…
-- بیشتر بخوانید -- -
برص ، پیسی یا ویتیلیگو | علائم و روش های درمانی
پیسی، بَرَص، لک و پیس یا ویتیلیگو یک اختلال تولید رنگدانه در قسمتهایی از پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه است. در نتیجه لکههای سفید درنواحی از پوست ظاهر میشوند. همچنین مویی که در نواحی مبتلا به پیسی رشد میکند سفید میشود. ملانین، رنگدانهای است كه عامل تعیین كننده رنگ پوست،…
-- بیشتر بخوانید -- -
علائم سرطان دهانه رحم
سرطان دهانهی رحم، رتبهی چهارم را بین سرطانهای شایع در بانوان دارد. در سال ۲۰۱۸، ۵۷۰هزار نفر فرد مبتلا به این سرطان، شناسایی شدند. دهانهی رحم، راه ارتباط بین واژن و بدنهی رحم است. تقریباً علت اصلی همهی موارد این سرطان، ویروس HPV است. درصد بالایی از این موارد با…
-- بیشتر بخوانید --