کنترل ناقل ها
-
ریشهکن کردن جمعیت پشهها از طریق ویرایش ژنوم
محققان دانشگاه Imperial لندن، ژن doublesex را در پشه Anopheles gambiae که ناقل بیماری مالاریا است، با استفاده از تکنیک CRISPR-Cas9 ویرایش کرده و از این طریق موجب نازایی پشههای ماده و بهتبع آن کاهش جمعیت پشهها شدند. درنهایت به واسطه این تکنیک و فرایند صورت گرفته، جمعیت پشهها ریشهکن…
-- بیشتر بخوانید -- -
رهاسازی پشههای تراریخته برای اولین بار در آفریقا
پشههای تراریخته برای اولین بار در آفریقا رهاسازی خواهند شد. دولت بورکینافاسو مجوز رهاسازی پشههای تراریخته در هر زمان امسال یا سال بعد را صادر کرده است. این یک گام کلیدی در استفاده از مهندسی زیستی جهت از بین بردن مالاریا در این منطقه است.
-- بیشتر بخوانید -- -
اصلاح نژاد پشهها راهکاری برای مقابله با بیماریها
با توجه به خطر انتقال برخی بیماریهای خطرناک توسط پشهها، امروزه محققین به کمک تکنیکهای نوین سعی دارند تا با اصلاح نژاد پشهها به مقابله با این گونه بیماریها بپردازند. این پشهها میتواند با کاهش جمعیت طبیعی و در عین حال ناقل بیماری، تولید جمعیت جدید در محیط و ایجاد…
-- بیشتر بخوانید -- -
مبارزه با بیماری دنگ توسط پشههای تراریخته
دولت هند یک طرح آزمایشی 18 ماهه را با استفاده از پشههای تراریخته برای جلوگیری از گسترش بیماری دنگ و سایر بیماریهای ناقل زاد راهاندازی کرد. در این پروژه پشههای Aedes aegypti در معرض باکتریهای Wolbachia قرار گرفته و سپس پشههای آلوده به این باکتری، توانایی انتقال ویروسها و بهتبع…
-- بیشتر بخوانید -- -
مبارزه با جمعیت های پشه غیر بومی در فلوریدا با پشه های oxitec
به منظور کنترل و کاهش جمعیت پشه های غیر بومی Aedes aegypti mosquitoes در فلوریدا، محققین از پشه های نر OXITEC استفاده کردند.این پشه ها با ماده های گزنده و حامل بیماری لقاح انجام می دادند و زاده های آنها پیش از رسیدن به سن لقاح از بین می رفتند.
-- بیشتر بخوانید -- -
کشف فرایندی جدید در سیستم ایمنی برای کشتن عامل مالاریا
پژوهشگران مؤسسه Burnet فرآیند نوینی را شناسایی کردهاند که سیستم ایمنی از آن برای کشتن و نابود کردن مالاریا استفاده میکند. کشفی که میتواند ساخت واکسنهای مؤثر مالاریا را تسهیل کند.این پژوهش نشان میدهد که سیستم ایمنی چگونه میتواند پروتئینهای خاصی را برای کشتن مالاریا تحت کنترل درآورد و مسیرهای…
-- بیشتر بخوانید --